Par nelegālu tablešu ievešanu Ēģiptē uz trim gadiem cietumā notiesāta kāda Lielbritānijas pilsone

Pirms vairāk nekā pusotra mēneša jau vestījām, ka kāda Lielbritānijas sieviete tikusi arestēta Ēģiptē un gaida spriedumu tiesā, kura tai varētu piespriest līdz pat 25 gadiem ilgu cietumsodu - vai pat nāvessodu par to, ka tā valstī ievedusi aptuveni 300 aizliegtas tabletes.

Decembra beigās tiesa ir pasludinājusi savu spriedumu - 33 gadus vecajai Laurai Plumerei tikuši piespriesti trīs gadi cietumā. Šāds sods tiek raksturots kā vidēji bargs - jo, kamēr sievietes aizstāvji un ģimene esot cerējuši uz pilnībā attaisnojošu spriedumu, jāatceras, ka pēc Ēģiptes striktās likumdošanas, viņai draudēja pat daudz bargāks sods.

Sieviete tikusi aizturēta Hurgadas lidostā, brīdī, kad tā ieradusies musulmaņu valstī uz aizdomu pamata par liela daudzuma narkotisko vielu ievešanu valstī. Pie viņas arī atrastas 300 "Tramadol" medicīnas līdzekļa tabletes, kuras tā valstī ievedusi, jo nav zinājusi, ka tās Ēģiptē ir aizliegtas.

Plumeres kundze apgalvo, ka  tabletes vedusi savam ēģiptiešu draugam, kurš cieš no muguras sāpēm. Viņa esot vienkārši devusies "ierastā atvaļinājumā" pie sava drauga vai neoficiāli saukta arī par vīru, pie viena paņemot līdzi arī tabletes viņam.

Sievietes brālis apgalvo, ka tabletes vest Lielbritānijā ieteikusi viņas kolēģe, iedodot arī medikamenta receptes. Starp ievestajiem medikamentiem bijuši arī citi - Ēģiptē atļauti produkti, kas ir grūti atrodami šajā valstī. Pats brālis māsas rīcību raksturo kā "ļoti ļoti naivu".

"Tramadol" ir Ēģiptē visvairāk nepareizi lietotais medikaments, ko regulāri izmanto kā narkotisko vielu. Valstī katru gadu saņemot aptuveni 100 tūkstošus lūgumus pēc palīdzības no cilvēkiem, kas kļuvuši atkarīgi no šī medikamenta.

Britānijas pilsones pārstāvji paziņojuši, ka nekavējoties pārsūdzēs tiesas lēmumu.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40581489sec.