Austrālijā ar dronu izglābj divus slīkstošus bērnus

Lai arī liekas, ka šāds stāsta virsraksts ir no nākotnes, tā ir realitāte - divu pusaudžu dzīves Austrālijā tikušas izglābtas ar drona palīdzību.

Abi 15 un 17 gadus vecie puiši tika izglābti pēc tam, kad viņi kādā Austrālijas pludmalē pārvērtējuši savas spējas sērfojot un sākuši slīkt, aptuveni 700 metrus nost no krasta līnijas. Viņus no krasta pamanījis kāds cilvēks, kas par notiekošo paziņojis glābējiem. Tie, savukārt izmantojuši jaunākās tehnoloģijas - īpašu glābšanas dronu, kas nekavējoties abiem puišiem nogādājis piepūšamu glābšanas laivu, to izmetot tieši virs viņiem. Abi puiši tad pieķērušies šai ierīcei un uz tās sekmīgi izpeldējuši krastā. 

Šis ir vēsturisks brīdis, jo nekad iepriekš nekas tāds nav noticis. Arī paši glābēji norāda - šis, iespējams, ir pagrieziena punkts glābēju profesijā, jo šāda veida glābšanas operācijas ir kaut kas nebijis un unikāls. Šāda veida palīdzība arī ļoti ieekonomē laiku, kas būtu nepieciešams, lai glābēji lielajos viļņos nokļūtu pie slīkstošajiem.

"Šī ir neticami efektīva dzīvības glābšanas ierīce un ir viegli pilotējama," dronu cildināja tā pilots - glābējs, kurš vadīja dronu līdz abiem slīkstošajiem. Tā iedarbināšana un palaišana, kā arī slīkstošo puišu sasniegšana pa gaisu aizņēmusi tikai aptuveni minūti.

Austrālijas Jaunās Dienvidvelsas pārstāvji ir ieguldījuši aptuveni 300 tūkstošus eiro dronu iegādei. Droni paredzēti dažādiem mērķiem - daži, lai pamanītu haizivis, daži, lai glābtu dzīvības (kā šis), savukārt citi - brīdinājumu signālu izplatīšanai ūdeņos.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.62451196sec.