Iepazīsti 15 pasaules valstis ar skaistāko dabu! (1. daļa)

Būtu gandrīz neiespējami atrast valsti, kurā nav skaista daba, bet jāatzīst, ka ir valstis, kuru daba uzrunā daudz vairāk, nekā citu! Protams, novērtēt dabas skaistumu šķiet grūti, bet Pasaules Ekonomikas forums (World Economic Forum) to paveica, novērtējot 136 valstis pēc tā, kādus dabas tūrisma objektus tās piedāvāja 2017. gada ceļojuma un tūrisma konkurentspējas ziņojumam.

Kā noteikt, kas padara valsts dabu par skaistāko? Ziņojumā tika ņemti vērā vairāki faktori, tostarp UNESCO Pasaules mantojuma vietu skaits, kopējo zināmo sugu un aizsargājamo teritoriju skaits, kā arī dabas tūrisma objektu digitālais pieprasījums. Protams, tika ņemts vērā arī tas, cik ainaviski daba ir skaista! Dabas tūrisma digitālajā pieprasījumā tika noteikts, cik bieži katra valsts ir meklēta internetā ar konkrētiem atslēgas vārdiem, piemēram,  «pludmales», «dzīvnieku vērošana», «niršana». Noslēgumā tika veikta arī aptauja, lai noskaidrotu, cik daudz tūristus piesaista tieši valsts daba.

Un lūk, turpinājumā topa pirmā daļa ar valstīm, kurās aplūkot skaistāko dabu!

15. Kenija. Visi, kas bijuši Kenijā, sapratīs, kāpēc šī valsts ir šajā sarakstā! Valsts dienvidrietumu daļā atrodas Kenijas ezeru sistēma un Lielā Riftu ieleja, kurā dzīvo žirafes, kudu, gepardi, lauvas un melnie degunradži. Uz ziemeļaustrumiem no galvaspilsētas Nairobi, atrodas Kenijas kalns, kas ir otrais lielākais kalns Āfrikā, bet uz ziemeļiem atrodas Turkanas ezers, kurā mājo Nīlas krokodili un nīlzirgi.

14. Indonēzija. Tas ir tikai loģiski, ka valsts, kurā dzīvo vienīgā Komodo varānu (milzīgas, agresīvas ķirzakas) suga pasaulē, ir atrodama šajā sarakstā! Komodo Nacionālā parka vulkāniskās salas apdzīvo aptuveni 5700 milzu ķirzakas. Indonēzija ir izvietota pa vairākām salām, tāpēc, esot šeit, var pieredzēt visu – gan skaistas pludmales Balī, gan lietusmežus Sulavesī.

13. Francija. Kopš pēdējā saraksta publicēšanas Francija ir nokritusies par piecām vietām, bet nav šaubu – valsts ir apburoša ar tās lielākajiem vīnogu laukiem Bordo reģionā un skaistākajām pludmalēm Franču Rivjērā. Ir arī daudzas skaistas vietas ārpus Francijas kontinentālās daļas, piemēram, Reunion Nacionālais parks Reinjonā (Réunion Island) un Jaunkaledonijas lagūnas, kurās var novērot bagātīgu jūras iemītnieku klāstu un koraļļu rifus.

12. Itālija. Lai gan lielākā daļa ceļotāju izvēlas doties uz Itāliju tās kultūras dēļ, valstij  piemīt skaista daba, ko ir vērts apskatīt! San Giorgio salā var aplūkot ievērojamās jūras radību fosilijas no Triasa perioda. UNESCO Dolomītu Alpu apgabalu raksturo, sakot: “Visapkārt skaistas kalnu ainavas, milzīgas klintis un šauras, dziļas, garas ielejas.”.

11. Ekvadora. Šīs valsts daba ir tās bagātība – divi akīvi vulkāni, tropiskie lietusmeži, plaukstošais Sangajas Nacionālais parks, kurā mīt daudzas apdraudētas sugas, piemēram, kalnu tapirs. Nevar aizmirst arī par to, ka arī Galapagu salas ir daļa no Ekvadoras. Šī vulkāniskā sala ir mājvieta daudziem zīdītājiem, rāpuļiem un okeāna iemītniekiem.

10. Amerikas Savienotās valstis. Redvudas Nacionālais parks, Golfa straumes ūdeņi… Amerika jau šķiet lieliska! Tajā ir 58 Nacionālie parki, ieskaitot Lielo Kanjonu un Glečera Nacionālo parku. Pētot Amerikas neatkārtojamo dabu, varētu pavadīt visu dzīvi, un tas nekad neapniktu!

9. Spānija. Santjago ceļš (Camino de Santiago) ir visu pārgājienu cienītāju sarakstā! Maršruti līdz Santjago ceļa galamērķim Spānijas ziemeļos ir izveidoti pa visu valsti, garākais no tiem ir aptuveni 800 km garš. Veicot šo ceļojumu, ir iespējams pieredzēt skaistākās Spānijas dabas ainavas. Protams, nevar aizmirst arī par Garahonajas Nacionālo parku Kanāriju salās ar lauru lapu mežiem un Donjanas Nacionālo parku, kurā mīt piecas aizsargājamo putnu sugas.

8. Tanzānija. Šeit atrodas Kilimandžāro, kas ir augstākā virsotne Āfrikā, un Serengati. UNESCO savvaļas zebru un gazeļu došanos pie ūdens tvertnēm, kamēr tām seko plēsoņas, raksturo kā vienu no iespaidīgākajiem dabas notikumiem pasaulē.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27104092sec.