Iepazīsti 15 pasaules valstis ar skaistāko dabu! (2. daļa)

Būtu gandrīz neiespējami atrast valsti, kurā nav skaista daba, bet jāatzīst, ka ir valstis, kuru daba uzrunā daudz vairāk, nekā citu! Protams, novērtēt dabas skaistumu šķiet grūti, bet Pasaules Ekonomikas forums (World Economic Forum) to paveica, novērtējot 136 valstis pēc tā, kādus dabas tūrisma objektus tās piedāvāja 2017. gada ceļojuma un tūrisma konkurentspējas ziņojumam.

Kā noteikt, kas padara valsts dabu par skaistāko? Ziņojumā tika ņemti vērā vairāki faktori, tostarp UNESCO Pasaules mantojuma vietu skaits, kopējo zināmo sugu un aizsargājamo teritoriju skaits, kā arī dabas tūrisma objektu digitālais pieprasījums. Protams, tika ņemts vērā arī tas, cik ainaviski daba ir skaista! Pasaules dabas mantojuma vietas tiek atzītas par “izcilām universālajām vērtībām”. Dabas tūrisma digitālajā pieprasījumā tika noteikts, cik bieži katra valsts ir meklēta internetā ar konkrētiem atslēgas vārdiem, piemēram,  «pludmales», «dzīvnieku vērošana», «niršana». Noslēgumā tika veikta arī aptauja, lai noskaidrotu, cik daudz tūristus piesaista tieši valsts daba.

Un lūk, topa noslēdzošā daļa! Uzzini, kurās valstīs lūkoties pēc viskrāšņākās dabas!

7. Taizeme. Nevienam, kas ir bijis Taizamē, nav pārsteigums, ka šī valsts ir iekļuvusi TOP 10.  Taizeme ir bagāta ar brīnišķīgām pludmalēm gan Taizemes līcī, gan Krabi provincē. Arī ārpus piekrastes reģioniem šeit ir daudz ko redzēt, piemēram, Thungyai-Huai Kha Khaeng savvaļas rezervāts, kurā dzīvo ziloņi un tīģeri.

6. Austrālija. Nav nozīmes, uz kuru pusi Austrālijā doties, jo elpu aizraujoša daba ir visapkārt – Lielais Barjerrifs austrumu krastā, Nigaloo rifs rietumu krastā, Kakadu Nacionālais parks ziemeļos un Tasmānijas tuksneši dienvidos.

5. Ķīna. Ir ceturtā lielākā valsts pasaulē un tās dabas tūrisma objektu skaits ir neaptverošs. Pāris vietas, kuras noteikti ir vērts apmeklēt Ķīnā, ir Juņnaņa province (Yunnan), kas ietver Trīs Paralēlās upes (Three Parallel Rivers), un Dzeltenā Pūķa ieleja (Huanglong valley) ar tās karstajiem avotiem un plašajiem mežiem un kalniem fonā. Protams, nevar nepieminēt Sičuaņas (Sichuan) provincē esošo pandu bāzi, kurā dzīvo trešdaļa no pasaulē aizsargājamajām lielajām pandām.

4. Peru. Šī valsts ir visiem zināma ar Makču Pikču – Inku impērijas cietokšņa drupām. Bet tas vēl nav viss! Peru ir ievērojama arī ar Huascaran kalnu, kas augstākais kalns Peru un ceturtā augstākā virsotne pasaulē ārpus Lielās Himalaju kalnu grēdas, un Rio Abiseo Nacionālo parku, kurā atrodas 36 arheoloģiski nozīmīgas vietas.

3. Kostarika. Kokosa salas Nacionālais parks ir īpašs ar to, ka Kokoksa ir vienīgā sala Klusā okeāna austrumu daļā, kurā ir lietus mežs, bet Tortuguero Nacionālais parks ir slavens ar jūras bruņurupučiem.

2. Meksika. Tas nav nekas pārsteidzošs, ka Meksikas apbrīnas vērtā daba ierindojas 2. vietā! Tulum seno maiju celtņu drupas, Sian Ka'an ceļš caur lietus mežiem, purvi un mangroves, un, protams, Reviljahihedo salas. Meksika ir zināma arī ar daudziem dabas rezervātiem. Vieni no populārākajiem noteikti ir El Vizcaino biosfēras rezervāts, kurā mīt pelēkie un zilie vaļi, kā arī Mariposa Monarca biosfēras rezervāts, kas tiek uzskatīts par vislabāko Monarhu tauriņu vērošanas vietu.

1. Brazīlija. Par valsti ar visskaistāko un visdažādāko dabu tiek atzīta Brazīlija! Šajā Dienvidamerikas valstī netrūkst dabas krāšņuma, sākot ar Atlantisko mežu dienvidaustrumu rezervātu, kas aptver 25 aizsargājamās teritorijas, līdz pat Centrālās Amazonijas dabas aizsardzības kompleksam, kas veido lielāko aizsargājamo teritoriju Amazones baseinā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.52450418sec.