Uzzini, kuri ir 50 garšīgākie dzērieni pasaulē! (2. daļa) [1]

Šķidruma uzņemšana ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Dzērienus var lietot dažādiem mērķiem – daži attīra organismu, uzlabo veselību, daži sagādā baudu un, protams, labi garšo! Bet reizēm dzērienu izvēle mēdz sagādāt galvassāpes, jo to taču ir tik daudz! Varbūt tieši šis tops  Tev palīdzēs, kad nākamreiz lauzīsi galvu par dzēriena izvēli.

50 pasaulē garšīgāko dzērienu topa otrā daļa – lasi un uzzini, kurš ir TOP 1 dzēriens!

24. Raki (Turcija). Tiek saukts arī par "lauvas pienu". Raki ir stiprais dzēriens, kas izgatavots no vīnogām vai vīģēm. Atšķaidot ar ūdeni, tas kļūst pienaini balts ar lakricas aromātu un ir lielisks aperitīvs. Raki lieliski saskan ar jūras veltēm, sieru, melonēm... Principā jebkurā laikā, jebkurā vietā – vienmēr ir laiks raki dzērienam!

23. Piens (Globāli). Kas gan būtu sausās brokastis bez piena? Tas ir vienīgais dzēriens, ko katru rītu miljoniem cilvēku apzināti sajauc ar ēdienu. Piens ir arī bērnu kaulu stiprinošs dzēriens.

22. Gatorade (Amerikas Savienotās Valstis). Tas ir sporta dzēriens, kas sākotnēji tika izgatavots, lai atjauninātu sportista organismā zaudēto ūdeni, ogļhidrātus un elektrolītus.

21. Eggnog (Anglija). Šis saldais, krēmīgais, alkoholiskais dzēriens tiek pagatavots no piena un sakultām olām un vislabāk to pasniegt siltu. Šis dzēriens mokošās vakariņas ģimenes lokā pārvērtīs skaistā  Ziemassvētku brīnumā!

20. Sex On The Beach (Amerikas Savienotās Valstis). Lai uzvarētu konkursā Floridā, kurā jāpārdod visvairāk dzērienu, apķērīgais bārmenis savu dzērienu nosauca par Sekss Pludmalē (Sex On The Beach). Vilinošais dzēriens sastāv no persiku liķiera, apelsīnu sulas, dzērveņu sulas un degvīna.

19. Es Kelapa Muda (Indonēzija). Šo populāro Indonēzijas dzērienu sevišķi ir iecienījuši bērni. Tas sastāv no atdzesētas kokosriekstu sulas, krāsaina sīrupa un kokosriekstu šķēlītēm. Šī dzēriena svaigā garša saglabājas vēl ilgi pēc izdzeršanas. Es kelapa muda – izteiktākā Indonēzijas tradīcija!

18. Baltvīns (Globāli). Jūs zināt, ka dzēriens ir patiesi īpašs, kad kāds samaksā aptuveni 95 tūkstošus euro par vienu pudeli un uzglabā to ložu necaurlaidīgā koferī, kas atveras tikai ar īpašnieka pirkstu nospiedumiem. Balī Sissan Wine Bar īpašnieks, Kristiāns Vanekjū (Christian Vanneque) šogad saņēma Chateau d'Yquem 1811 baltvīna pudeli, kas ir dārgākais vīns pasaulē. Šis bija viņa mūža sapņa piepildījums! Baltvīns varbūt nav visgaršīgākais dzēriens pasaulē, bet šķiet, ka tas piesaista viskvēlākos fanus. Baltvīns ir klasiska izvēle bārā!

17. Limonāde (Ēģipte). Limonāde nav vien paredzēta vasaras mēnešiem, bet to var baudīt visa gadu garumā! Citroni, ūdens un cukurs. Nešķiet nekas daudz, taču šis vasarīgais, atsvaidzinošais dzēriens liek bērniem kļūt par laimīgiem eņģeļiem un pieaugušajiem par laimīgiem bērniem. Limonāde pirmo reizi pieminēta Ēģiptes rakstos jau pirms 1500 gadiem. Ja jūs spējat ignorēt piecas pievieotās cukura karotes savā glāzē, to pat var uzskatīt par veselīgu dzērienu: tiek apgalvots, ka tas palīdz gremošanai, mazina duršanos sirdī un kontrolē caureju un aizcietējumu.

16. Jebkas no viesnīcas mini bāra (Globāli). Kad pulkstens ir viens naktī, un jūs neprātīgi vēlaties pudeli ūdens, ābolu sulu vai alu… Ja jūs esat gatavs iztērēt vairāk kā 6€ par neatbilstoši maza tilpuma dzērienu, šim noteikti ir jābūt vienam no labākajiem dzērieniem, kāu esiet baudījis!

15. Sake (Japāna). Atkarībā no noskaņojuma vai maltītes, dzēriens tiek pasniegts istabas temperatūrā, atdzesētā vai karstā veidā. Sake ir stiprāks nekā vīns, bet vājāks par degvīnu. Neatkarīgi no dzēriena pasniegšanas temperatūras, sake ir vēsi sausa garša. Tāpat kā vīnam, arī sake garšas akcenti atšķiras atkarībā no kvalitātes un veida.

14. Pastis (Francija). Pastis ir stiprais alkoholiskais dzēriens ar anīsa aromātu, izteiktu lakricas garšu, ziedu un augu garšas sajaukumu, kas pasti padara par tradicionālu Francijas dzērienu. To pasniedz ar atdzesētu avota ūdeni, stingri ievērojot attiecību 5 pret 1.

13. Kool-Aid (Amerikas Savienotās Valstis). Kool-Aid ir pulvera maisījumus, kas starp Ziemeļamerikas bērniem ir populārākais dzēriens. Tas garšo pēc aromatizēta ūdens.

12. Arbūza un gurķa punšs (Globāli). Paņemiet divus no pasaules visatsvaidzinošākajiem augļiem, iemetiet tos blenderī, pievienojiet laima sulu un sīrupu, un jūs iegūsiet dzērienu, kas izglābs jūs vasaras tveicē!

11.  Sangrija (Spānija). Spānijā tika radīta sangrija, kas ir salds, gāzēts vīna dzēriens. Lai izceltu tā garšu, pievienojiet arī brendiju! Par šo dzērienu sajūsmā ir visi!

10. Karstā šokolāde ar zefīriem (Amerikas Savienotās Valstis). Ja pina colada asociējas ar tropisko pludmali, tad karstā šokolāde ar mazajiem, mīkstajiem zefīriem asociējas ar biezām, adītām zeķēm un atpūta dīvānā, kad atrodaties slēpošanas kūrortā. Šis dzēriens ir jūsu vienīgais attaisnojums, lai paliktu iekštelpās, esot Alpos. Bagātīgā, aromātiskā karstā šokolāde padara drūmos ziemas rītus par tādiem, kurus ir vērts gaidīt!

9. Džins ar toniku (Lielbritānija). Uzticieties britiem, lai pagatavotu zāles – sākotnēji hinīns, kas ir tonikā, tika lietots malārijas ārstēšanā. Bet, sajaucot toniku ar alkoholisko dzērienu džinu, tas ir lielisks veids, kā iesākt neaizmirstamu vakaru!

8. Sarkanvīns (Globāli). Kāda skaņa rodas no sarūgušām vīnogām? Nekāda, no tām rodas vīns. Un paldies Dievam par to! Vai arī precīzāk būtu pateikties gruzīniem?! Reģionā, kas tagad ir pazīstams kā Eirāzija, tika sākta vīna ražošana jau pirms 8000 gadiem.

7. Apelsīnu sula (Amerikas Savienotās Valstis). Apelsīnu sula nopelna vietu mūsu sarakstā, lai atgādinātu visiem par bērnību. Tas ir atspirdzinošs, dzidrs dzēriens ar izteiktu garšu un smaržu, kas pirmo reizi tika ražots un izplatīts ASV ap 1915. gadu. Apelsīnu sula ir sulu karaliene, atstājot ēnā ābolu, arbūzu, ananāsu, tomātu un citas sulas!

6. Air Mata Kucing  (Malaizija). Malaizieši ir izveidojuši zelta formulu gardāko dzērienu pagatavošanai – padariet to saldu, aukstu un pievienojiet dažādus tropu augļus. Air mata kucing ir tieši tāds dzēriens!

5. Tēja (Globāli). Tibetā saka, ka tēja sasilda aukstus ķermeņus un palīdz lūpām nesprēgāt. Indijā tēja nodrošina saņemt nepieciešamo cukura devu un palīdz aizmirsties no pilsētas steigas. Japānā tas ir rūpīgi izstrādāts rituāls. Lielbritānijā to sauc par maģisko mikstūru. Nekas visā pasaulē vairs nešķiet tik slikts, izdzirdot vārdus: “Tev vajag vienu tasīti tējas!”. Tēja ir otrais vispatērētākais dzēriens pasaulē (uzreiz aiz ūdens)!

4. Alus (Globāli). Protams, ritenis ir lielisks izgudrojums, tāpat arī dators. Bet nekas nesader kopā ar picu tik labi, kā alus! Kā teicis Homērs Simpsons: "Alus ir visu dzīves problēmu cēlonis un risinājums!"

3. Kafija (Etiopija). Kafija ir viena no pasaulē pārdotākājām precēm, jo kā jau zināms – pirmdienu rīti cilvēkus piemeklē it visur, bet kafija ir lielisks veids, kā tos uzlabot! Šī mazā, zaļā pupiņa nepārprotami ir pelnījusi vairāk kā vienu vietu šajā sarakstā, jo tai ir tik dažādi lietošanas veidi – latte, kapučīno, moka, amerikāņu kafija, ekspreso un citi.

2. Coca–Cola (ASV). Pasaules populārāko negāzēto dzērienu 1886. gadā izgudroja farmaceits pret galvassāpēm. Šis dzēriens ir ticis dažādi uzlabots, piemēram, ir tapusi diētiskā, ķiršu, citronu un bezcukura kola.

1. Ūdens (Globāli). Ūdens ir bāze visiem dzērienam šajā sarakstā un visiem pasaules gardākajiem ēdieniem. Nekas nevar pārspēt glāzi tīra ūdens, lai remdētu slāpes un atjaunotu dzīvības sajūtu ķermenī! Lai karstā vasaras dienā savu atdzesētā ūdens glāzi padarītu vēl labāku, atliek vien pievienot vēl ūdeni – šoreiz sasaldētā formā! Ūdens patiesi ir lielisks!

COMMENTS

(name)

1 Juris 04/15/2018 23:31 A Latvijas melnais balzāms nekur nav?


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14979911sec.