Ķīnas valdība dod mājienus, ka atcels divu bērnu politiku

Ķīnā apritē grasās ieviest pastmarku, uz kuras būs attēlotas divas cūkas ar trim rukšiem - par godu 2019.gadam, kurā tiks atzīmēts Cūkas gads. Daudzi Ķīnas eksperti norāda - pastmarka simbolizē faktu, ka Ķīna grasās atteikties no pašreiz īstenotās "divu bērnu politikas", mudinot Ķīnas ģimenes veidot lielākas - trīs bērnu ģimenes.

Ja varētu šķist, ka pastmarkas ieviešana par neko vēl neliecina, palūkojoties divus gadus vecos vēstures notikumos, var secināt, ka Pērtiķa gadā Ķīna izdarīja tieši to pašu - izlaida pastmarku ar diviem Pērtiķu vcākiem un diviem bērniem, bet neilgi pēc tam paziņoja, ka pārtrauc iepriekš ilgus gadus pastāvošo "viena bērna politiku", mudinot ģimenes radīt otru bērnu.

Šī politika, kas tika ieviesta jau 1979.gadā kā veids cīņai ar pārapdzīvotību un socio-ekonomiskajām problēmām, bija ļoti divdomīga un saņēma plašu kritiku no Rietumvalstīm - kā arī tiem vecākiem, kas vēlējās otru bērnu.

Tomēr 2015.gadā Ķīnas valdība, saprotot, ka valsts noveco un zemais bērnu dzimstības līmenis apdraud valsts straujo ekonomisko izaugsmi nākotnē, atcēla šo politiku, atļaujot ģimenēm, bez sankcijām, veidot divu bērnu ģimenes. Taču arī tas nav bijis pietiekami un dzimstības līmenis nav pieaudzis nepieciešamajā apjomā, tāpēc Ķīna, visdrīzāk, ieviesīs trīs bērnu politiku.

Eksperti gan norāda, ka Ķīnā ir maz ģimeņu, kas varēs atļauties vairāk par vienu bērnu, jo ekonomiskais stāvoklis, lai gan strauji aug, vēl arvien ģimenēm neļauj pilnīgi brīvi šādus lēmumus pieņemt pašām.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13248301sec.