Kur var atrast gardākās picas?

Kuram gan negaršo pica? Protams, var runāt par picas veselīgumu un tā - bet pa reizītei jau var! Tomēr vai esi ēdis pa īstam labu picu? Vai zini kur tādu meklēt? Lūk vietas, kur meklēt pasaulē labākās picas!

Lasvegasa, Amerikas Savienotās Valstis

Lasvegasa ir vieta, kur satiekas ne tikai pasaulē labākie azartspēļu spēlētāji, cilvēki, kas vēlas labi pavadīt laiku (vai ātri apprecēties), bet arī labākie pavāri - jo, pilsētā, kas nekad neguļ, negulētājiem gribas ēst. Un, protams, ka bieži tās ir picas. Labākās vietas, kurp doties ir Pizza Rock, Metro Pizza un Naked City.

Palermo, Itālija

Atrodoties Palermo, noteikti nomēģini "sfincione", kas ir Sicīliešu variācija par picu. Labākās vietas, kurp doties ir Perciasacchi un Tondo.

Edmontona, Kanāda

Kanādā ir auksts. Un tieši tāpēc nepieciešams uzņemt vairāk kaloriju - šeit meklējamas bagātīgas picas ar kotletēm, šķiņķi un dažādām desām. Nu tā, ka jebkurā vietā paēdīsi kārtīgi! Labākās vietas, kurp doties ir Tony’s Pizza Palace, Packrat Louie, Rose Bowl un Famosa.

Venēcija, Itālija

Iespējams, ka galvenais iemesls, kāpēc picas šeit garšo labāk nekā daudzviet citur, ir pilsētas īpašā aura. Bet kā ir, tā ir. Protams, "pie vainas" ir arī milzīgais tūristu apjoms, kas ļauj picērijām perfekcionēt savus ēdienus. Nu tā, lai tūristi pastāsta ko labu par viņiem. Šeit meklējamas "garās picas" ar neceptām sastāvdaļām - zaļumiem, šķiņķi un pat sieru. Labākās vietas, kurp doties ir Grigoris un Tre Leoni.

Neapole, Itālija

Kur gan citur, ja ne picas dzimšanas vietā, varētu nobaudīt izcilu picu? Jā, iespējams, tas nebūs tas, pie kā esat pieraduši - pīrāga tipa maize, kas bagātīgi pārklāta ar dažādām gaļām, dārzeņiem un sieru, taču tieši šāda pica - mīkla, mocarellas siers, tomātu mērce un baziliks, ir pica kādu to tās autori iedomājās. Labākās vietas, kurp doties ir 50 Kalo un Pizzaria La Notizia

Roma, Itālija

Romā slavenas ir "picas uz svara" jeb "īstās picas" kā paši romieši tās dēvē. Tās ir lielās pannās ceptas vairākus kilogramus smagas, no kurām nogriež tādu gabaliņu, kādu tu vēlies. Ja neesi "skrienošs", tad, protams, vari ieiet kādā picērījā, kur tev izceps ārkārtīgi plānu picu pēc pasūtījuma - ko dēvē par "Romana". Šādas picas izcepas burtiski 2 minūšu laikā. Labākās vietas, kurp doties ir Pizzarium un Emma

Ņujorka, Amerikas Savienotās Valstis

Ņujorka ir slavena ar savu picu ēšanas kultūru - šeit meklējamās "thin crust" jeb "plānās" picas salīdzina ar picām visapkārt pasaulē. Un kā nu ne - picas trijstūris, ko iegūst, lielo picu sagriežot gabaliņos un vienu ieliekot kastītē, ir kļuvis par Ņujorkas simbolu! To parasti ēd pa ceļam, jo kuram gan Ņujorkā ir laiks ieturēt kārtīgu maltīti? Picas kultūru uz Ņujorku atveda neapolieši, kas te ieradās lielos apjomos. Labākās vietas, kurp doties ir Roberta's un Prince Street Pizza.

Čikāga

Čikāga, līdzīgi kā Edmontona Kanādā, ir auksta pilsēta. Tieši tāpēc te ar plāno picu nepietiktu - ir jāpaēd kārtīgi. Čikāgieši izveidoja savu picas variāciju - biezo picu jeb "deep dish pizza", kas tiek cepta tādā kā kūkas formā. Tieši ar šo picu Čikāga ir pasaulē slavena! Labākā vieta, kurp doties ir Pizano's.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34296703sec.