Vai zini, kuras ir 10 populārākās salas pasaulē?

Vienalga vai alksti pēc kultūras, piedzīvojumiem vai vienkārši atgriezties pludmalē ar vēsu kokteili, vismaz viena no šīm salām noteikti būs ideāls galamērķis.

Ja vēlaties pavadīt laiku lidojot, lai nokļūtu tuvāk jūrai, jo labāk: trīs no 10 labākajām pasaules salām atrodas Āzijā.

Tas nekas, ka to sasniegšana prasa lielu apņemšanos. Filipīnu paradīzes sala Palavana iegūst pirmo vietu. Par to jāpateicas tās slēptajām lagūnām, plūstošajai okeāna dzīvei un luksusa kūrortiem. Borakaja Filipīnās arī ir skaista, tāpat kā Indonēzijas Bali sala, kuras sinonīms ir "sapņu medusmēnesis".

Katru gadu "World’s Best Awards" aptaujā T+L lasītājiem lūdz novērtēt ceļojumu pieredzi visā pasaulē un, kamēr tiek apkopoti dati par vēl esošo, 2018. gadu, piedāvājam iepazīties ar iepriekšējo gadu, kurā aptaujātajiem tika lūgts padalīties ar viņu domām par labākajām pilsētām, salām, kruīza kuģiem, spa, aviosabiedrībām un vēl daudz ko citu. Lasītāji novērtēja salas atbilstoši to aktivitātēm un apskates vietām, dabiskajai pievilcībai un pludmalēm, ēdienam, draudzīgumam un vispārējai vērtībai.

Homēram bija taisnība par Grieķijas salām. Santorini ar tās slavenajiem saulrietiem, atrodas senas drupas un šķietami bezgalīgas jūras ainavas, kas ļauj mums iztēloties, kas iedvesmoja Odiseju.

Veidojot Pasaules labāko salu sarakstu tajā tika iekļautas Havaju salas Maui un Kauai, bet tiem, kuri dod priekšroku mežonīgākai snorkelēšanai, var pacelt savas rokas par Galapagu salām. Kāds lasītājs uzrakstīja par Ekvadoras nacionālo parku, kurš kļuva populārs pateicoties Čārlzam Dārvinam: "Ja vēlies būt tuvās un personīgās attiecībās ar savvaļu, šī vieta ir prātam neaptverama." Vēl kāds piebilda: "Šī vieta ir brīnums."

Brīnums vai vienkārši brīnumaini skaistas, visām šīm salām ir kaut kas kopīgs: plašas, skaistas vietas, ko izpētīt dienas laikā, un elegantas vietas, kur naktī pacelt savu salmu cepuri.

10 labākās pasaules salas:

1. Palavana, Filipīnu salas

2. Hilton Head sala, Dienvidkarolīna

3. Borakajas sala, Filipīnu salas

4. Galapagu salas, Ekvadora

5. Santorini, Grieķija

6. Maui, Havaju salas

7. Kauai, Havaju salas

8. Iskijas sala, Itālija

9. Hvara un Dalmācijas salas, Horvātija

10. Bali, Indonēzija

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62987113sec.