Indijā atklāta pasaulē lielākā statuja

Tiecoties pretī Gudžaratās dienvidu gludajiem kalniem, atklāta pasaulē visaugstākā statuja.

Gudžarāta ir Indijas štats, kas atrodas valsts rietumos un tajā dzīvo ap 60 miljoniem cilvēku. Štata platība ir 196 204 kvadrātkilometri. Gudžarātas administratīvais centrs ir Gāndhīnagara, bet lielākā pilsēta — Amdāvāda. Štatā dzīvo ap 60 miljoniem cilvēku.

Ja jautāsiet vietējiem, kam par godu atklāta šī statuja, visticamāk saņemsiet sašutuma pilnu skatienu un neizpratni, kā var nezināt šo faktu. Kā izrādās – tā godina Indijas pirmā premjerministra vietnieku Sardaru Vallabhai Patelu (Sardar Vallabhbhai Patel), kura veiksmīgais lēmums par Indijas neatkarības pasludināšanu aizēnoja Indijas pirmo premjerministru Džavaharlalu Neru (Jawaharlal Nehru).

Viņš bija galvenais entuziasts Indijas atbrīvošanai no britu valdīšanas. Savu stingro un nelokāmo lēmumu pieņemšanas un paušanas dēļ, Sardaru iesauca par Dzelzs vīru un šī statuja nudien attaisno šo segvārdu. Milzīgais piemineklis atrodas viņa kādreizējās dzīvesvietas tuvumā un tas veidots, izmantojot 25 000 tonnas tērauda. 5000 tonnas sponsorēja vietējie iedzīvotāji no saviem līdzekļiem. Pamata uzbūvei tika ielieti 210 000 kubikmetri betona. Kopējās skulptūras izmaksas mērāmas vairāk kā 400 000 000 ASV dolāros.

Tūristi jau ziņkārīgi dodas apskatīt 152 metrus augsto veidojumu, tomēr tiek ziņots, ka augstākās statujas tituls tai nebūs gana ilgs, jo Mumbajā plānots uzbūvēt  212 metrus augstu statuju.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16776323sec.