Balkānu pussalā atklāts iespaidīgs piedzīvojumu ceļš kalnos (video)

Ceļotājiem, kas alkst pēc piedzīvojumiem brīvā dabā, savā mērķu sarakstā jāatzīmē jauns galamērķis – 2018. gada oktobrī Kosovas ziemeļos atklāts jauns piedzīvojumu ceļš "Via Ferrata Berim", kas ļaus Balkānus iepazīt no cita skatu punkta un ar citam sajūtām. Ceļš izveidots Mokra Gura kalnos, kas atrodas Zubin Potok pašvaldības pārvaldītajā teritorijā. Jau īsu brīdi pēc atklāšanas tas nodēvēts par vienu no pievilcīgākajiem "Dzelzs ceļiem" un vilina adrenalīna ķērājus no visas pasaules.

3 kilometrus garais ceļš, kas pārsvarā jākāpj, sastāv no tērauda virvēm un kāpnēm, kas piestiprinātas klintij. Ceļš aizved uz Berim virsotni, kas atrodas 1731 metru virs jūras līmeņa. Galvenie ceļa elementi ietver četras vertikālās sadaļas, no kurām viena iziet cauri klinšu alai, bet divās vietās jādodas pāri tiltiem, kas burtiski karājas virs bezdibeņa. Ja kādam ceļa veikšanas laikā paliek nelāgi ap dūšu, ceļa garumā izveidoti četri "glābšanas" punkti, no kuriem iespējams atgriezties nometnē. Ceļa veikšanai kopā pietiek ar piecām līdz sešām stundām, bet visu, protams, galvenokārt noteiks laikapstākļi.

Daļa no Via Ferrata Berim darbojās jau kopš 2015. gada, bet nu ceļš ir pilnībā pabeigts un paredzams, ka tas kļūs par iekārojamu galamērķi šādu ekstrēmu piedzīvojumu meklētājiem un dabas mīļotājiem.

Ceļa apkārtnē atrodas vairāk ka 100 km garas iezīmētas pārgājienu takas, 120 garas riteņbraukšanas takas, ka arī lielākais ezers Kosovā - Gazivode, kur iespējams doties laivu izbraucienos.

Kosova, oficiāli Kosovas Republika, ir valsts Eiropas dienvidaustrumos, Balkānu pussalā. Kosovas nosaukums cēlies no serbu valodas vārda — melno strazdu lauks. Serbi par Kosovu sauc tikai Kosovas austrumu daļu, bet rietumu daļu sauc par Metoksiju.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More


Liepupes muiža
,


Wellton Centrum Hotel & SPA
,


1Travel
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87735391sec.