Iedvesmojies ceļojumam – Londona (video)

Londona ir iekārojams galamērķis visu vecumu ceļotajiem un tā vien vilina iepazīt tās kontrastiem bagāto iespēju piedāvājumu. Šķiet, šī pilsēta nesnauž ne mirki un dzīve tajā kūsāt kūsā. Lidojumu izmaksas bieži vien ir pieejamas tik izdevīgas, ka grūti turēties pretī kārdinājumam, neiegādājoties biļetes turp un atpakaļ. Kamēr spēkā nav stājies Brexit un tā sekas nav jūtamas, steidz izmantot iespējas apskatīt šo lielpilsētu!

Londona ir Apvienotās Karalistes galvaspilsēta pie Temzas upes Anglijas dienvidaustrumos. Ar vairāk kā astoņiem miljoniem iedzīvotāju tā ir lielākā pilsēta Lielbritānijā un trešā lielākā pilsēta Eiropā aiz Maskavas un Stambulas. Iedzīvotāju ziņā Londona ir 19. lielākā pilsēta pasaulē pēc iedzīvotāju skaita. Tomēr tā arī ir visai dārga - regulāri tiek atzīta par vienu no dārgākajām pilsētām pasaulē (atrodas pirmajā desmitniekā).

Pilsētas iesākumi meklējami vairāk kā pirms 2000. gadiem, kad Anglijā 55.gadā p.m.ē. iebruka Jūlija Cēzara armija. Kentā izkāpuši no kuģiem, romieši devās ziemeļrietumu virzienā, līdz nonāca pie Temzas- tagadējā Sautvorkā, tolaik pilnīgi nomaļā vietā ar dažām nelielām vietējo cilšu apmetnēm pretējā upes krastā. Šķērsojuši Temzu, romieši upes ziemeļu krastā uzbūvēja savu administratīvo mītni, kuru nosauca senā ķeltu vārdā - Londinium. Dibināta 43.g.Londona arvien ir bijusi Anglijas lielākā pilsēta, un normandiešu iebrukuma laikā (~1066) tai tika piešķirts Anglijas galvaspilsētas gods.

Jau vairākus gadsimtus Londona ir viens no svarīgākajiem pasaules tirdzniecības, finanšu, politikas,kultūras un tūrisma centriem. Londona tiek uzskatīta par pasaules kultūras galvaspilsētu un tā ir pasaulē visvairāk tūristu apmeklētā pilsēta pasaulē (mērot pēc tūristu skaita), un ar pasaulē lielāko lidostu sistēmu (mērot pēc pasažieru skaita).

Tomēr Londona var arī nebūt tik dārga, kā sākotnēji šķiet - ja naktsmājas meklē AirBnb vai apmetas hosteļos un to dara ārpus pilsētas centra. Tāpat daudz ietaupīt var ēst gatavojot mājās (vai hostelī) un ēdienu pērkot vietējos lielveikalos (piemēram LIDL).

Jebkurā gadījumā - Londonā patiešām ir ko redzēt un tā, pat ar savām tipiskajām britu mājām, ir neatkārtojama. Un nemaz nerunāsim par pilsētā meklējamajiem dimantiem - Bekingemas pili, Bigbenu un tās tiltus, bet ne tikai.

Lai gūtu labāku ieskatu Londonā (un arī iedvesmotos aizceļot uz to), skaties video:


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.419451sec.