Londonā iecerēts būvēt iespaidīgu augstceltni (video)

Uzņēmēji vienā no pasaules ietekmīgākajām pilsētām nesnauž un kaļ jaunus plānus, kopā ar inženieriem un būvniekiem veidojot aizvien jaunus arhitektūras brīnumus. Londonā iecerēts būvēt augstceltni, kas nodēvēta par tulpi. Iespaidīgākais ir tas, ka "tulpes" augšdaļa rotēs - katrā stiklotā kupola pusē būs panorāmas rats. Tas, savukārt radījis bažas aviācijas tehniskajiem ekspertiem – rotācija, iespējams, varētu traucēt gaisa satiksmes radaru sistēmām.

Mūsdienu radaru sistēmas ir spēcīgas un spēj lidmašīnu vadību virzīt, izvairoties no augstceltnēm, tomēr šajā gadījumā celtnes kustīgais raksturs var maldināt radaru sistēmas.

Londonas pilsētas lidostas vadība iebilst pret "tulpes" torņa būvniecības plāniem un uzskata, ka idejas attīstība jāpārtrauc, kamēr nebūs novērtēta radara pārklājuma ietekme. Arhitekti no kompānijas "Foster & Partners" savus plānus sabiedrībai atklāja novembra sākumā un šobrīd risina tehniskās neskaidrības un drošības jautājumus. Būvniecību iecerēts veikt no 2020. gada līdz 2025. gadam.

"Tulpe" balstīsies uz betona stumbra un tās virsotnē būs ovālas formas stikla kupols - ēka ar 12 stāviem. 305 metrus augstā celtne būs vismaz divas reizes lielāka par panorāmas ratu "Londonas acs" un plānots, ka šis jaunais objekts noteikti spēs piesaistīt daudzu tūristu interesi Lielbritānijas galvaspilsētā. Plašākā vieta stikla ovāla daļas diametrā būs 34.5 metri. Lai gan šobrīd par šo projektu saņemti daudzi negatīvi komentāri, piemēram, ka šādas augstceltnes labāk iederētos Dubaijā, nekā Londonā, projekta autori cer, ka jau 2025. gadā to svinīgi atklās.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12473106sec.