Iepazīsti pasaules dīvainākos likumus

Pasaule ir plaša un brīnumiem bagāta. Katru reizi dodoties kaut nedaudz tālāk no mājām, pavisam viegli var atrast kaut ko, kas pārsteigs no jauna. Taču, dodoties uz citu valsti, paražas un ikdienas dzīvi kontrolējošie likumi liek pamatīgi nobrīnīties un aizdomāties par šo likumu izcelsmes ielā. Piemēram, Izraēlas likumdošanā noteikts sods par pastaigāšanos pludmalē ar lāci un lāča peldināšanu Vidusjūrā.

Itālija

Vīriešiem draud sods par svārku vilkšanu publiskās vietās.

Francija

Līdzās 1910. gadā pieņemtajam aizliegumam publiski skūpstīties, Francijas zemnieki nedrīks savām cūkām dot vārdu Napoleons...

Lielbritānija

Sievietēm sabiedriskajā transportā ir aizliegts ēst šokolādi, bet krogos, bāros un restorānos nav atļauts atrasties dzērumā.

Dānija

Likums nosaka – pirms dzinēja iedarbināšanas automašīnai jāveic ne vien pamatīga apskate  un jāpārliecinās, vai darbojas stūre, bremzes, gaismas un skaņas signāli, bet arī jāpārbauda, vai zem automašīnas kāds neguļ. Ja guļ, automašīnas aizdedzi iedarbināt kategoriski aizliegts!

Šveice

Svētdienās Šveicē ir atļauts mazgāt veļu, taču izkārt to žāvēšanai brīvā dabā drīkst tikai no pirmdienas līdz sestdienai. Tāpat atsevišķās vietās pieņemts likums, kas aizliedz kailam doties pārgājienā pa kalniem.

ASV

Alabamas štatā aizliegts vadīt automašīnu aizsietām acīm, bet Floridā nedrīkst dziedāt autostāvvietā, ja mugurā ir tikai peldbikses. Savukārt Indianas štatā ir noteikumi, kas aizliedz iet uz kino, teātri un izmantot sabiedrisko transportu četras stundas pēc ķiploku ēšanas! Bet, ja gribat būt likumpaklausīgs Ņujorkā, nekādā gadījumā sasveicināšanās brīdī nebāziet degunā īkšķi – tas šajā metropolē ir aizliegts ar likumu.

Austrālija

Valsts likumi paredz, ka gadījumā, ja klients kafejnīcā ierodas zirga mugurā, tās īpašniekam jānodrošina zirgam barība un svaigs dzeramais ūdens.

Taizeme

Šajā valstī nedrīkst braukt pie stūres kailām krūtīm, kā arī kategoriski aizliegts atstāt mājas bez apakšveļas (nav gan teikts, kas un kā ir tiesīgs šī likuma ievērošanu kontrolēt).

Kenija

Par vistas nozagšanu var nākties pavadīt cietumā gadu, par kazas nelikumīgu aizvešanu – līdz diviem gadiem, bet pieaugušas govs piesavināšanās draud ar brīvības atņemšanu līdz sešiem gadiem.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03404093sec.