Iedvesmojies ceļojumam uz Ēģipti (video)

Ēģipte ir vēstures citadele, mūmiju un piramīdu brīnumzeme. Valsts ir saules un karsto smilšu apdvesmota, kūrortu piepildīta. Ēģipte īsta ziemas Meka ziemeļnieciskajiem eiropiešiem. Šķiet, ka vergu sviedru sāls vēl jūtama lielajos piramīdu akmeņos, bet oāzes ar palmām kalpo kā patversme no tuksneša saules. Beduīnu karavānas un apaļie namiņi, kamieļu ēnas tuksneša smiltīs; zemūdens valstības paradīze - redzama tiem, kam patīk ienirt dziļākos ūdeņos. Faraonu un astrologu zināšanu plīvurs virmo ap šo teiksmaino zemi, bet tirgotāju temperaments sajūtams ēģiptiešu tirgos, kur kaulēšanās ir gluži vai sporta veids. Tā ir zeme, kur katrs var sajust sevi vienībā ar zemi, sauli, ūdeni, vēsturi un cilvēkiem

Teju jebkuram tūrisma profesionālim prasot kas ir latviešu populārākie galamērķi ceļojumam, būs atbilde "tur, kur ir silts. Vai nu Turcija vai Ēģipte". Un jā - arī statistika pierāda, ka ļoti daudz latviešu brauc uz Turcijas un Ēģiptes kūrortiem. Pēdējos gados gan vairāk nākas dzirdēt tieši par Turciju, Ēģipti atstājot novārtā.

Ēģiptē ir sauss klimats. Vairāk mitruma ir tikai Vidusjūras piekrastē, bet arī tur nokrišņu ir maz — līdz 800 mm gadā. Lielākā valsts teritorija saņem ne vairāk kā 500 mm nokrišņu gadā, bet dažviet tuksnesī lietus nelīst gadiem. Ēģiptes tuksnešos ir lielas diennakts gaisa temperatūras svārstības. Dienā, kad saule atrodas augstu debesīs, tā stipri sakarsē smiltis un klintis, tā ātri sasildot sauso gaisu. Gaisa temperatūra tad var sasniegt 50 °C. Kad saule ir noritējusi, tuksnesis strauji atdziest, tāpēc gaisa temperatūra 24 stundu laikā var mainīties pat par 37 °C.

Noskaties video par 2018. gada piedzīvojumiem Ēģiptē - un varbūt smelsies iedvesmu paciemoties Ēģiptē.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13907194sec.