«Baltic Fashion & Textile Vilnius» – pasaulē atzīts modes un tekstila biznesa un tendenču veidošanas forums

Jubilejas, 25. izstāde „Baltic Fashion & Textile Vilnius“ šogad notiks no 29. septembra līdz 1. oktobrim Viļņā, Lietuvas izstāžu un kongresu centrā LITEXPO. Starptautiskā specializētā tekstila, apģērba, izstrādājumu no ādas un inovāciju izstāde „Baltic Fashion & Textile Vilnius” – viena no lielākajām šāda veida izstādēm Austrumeiropā. Vairāk kā 400 dalībnieki no 22 pasaules valstīm izstādē prezentē apģērba izstrādājumus, jaunākos apģērba un tekstila sektora izejvielu, materiālu un tehnoloģiju tendences no visas pasaules. Lielākais dalībnieku skaits - no Lietuvas, savas preces un pakalpojumus piedāvā arī Ķīnas, Ukrainas, Latvijas, Polijas, Indijas, Portugāles, Pakistānas, Taivānas, Igaunijas un citu valstu uzņēmumi.

Baltic Fashion & Textile Vilnius – tas ir sava veida tilts, kas veicina sadarbību starp austrumiem un rietumiem, tādēļ izstādes programmā ir daudz jaunumu, pasākumu, kuri attīstot reģionu sadarbību, pirmo reizi tiek organizēti ne tikai Lietuvā, bet arī apkārtējās valstīs:
•    pirmo reizi Baltijas valstīs paviljonā China Textiles &  Garments Brand Show būs pārstāvēti ap 80 Ķīnas apģērba un tekstila ražotāji.
•    pirmo reizi Baltijas valstīs izstādes laikā nacionālajā paviljonā būs pārstāvēti vairāk kā 30 Ukrainas uzņēmumi, kuri meklē sadarbību ar Lietuvas uzņēmumiem. Izstādes laikā tiek organizētas Ukrainas dienas, kuras atklās Ukrainas ekonomikas ministra vietniece Nataļja Mikolskaja (Natalya Mikolskaya), un kuras laikā notiks Lietuvas – Ukrainas biznesa forums, citi pasākumi, kas veicinās šo valstu uzņēmēju sadarbību.

Aurimas Palevičius, Lietuvas apģērba un tekstila uzņēmumu asociācijas LATIA prezidents apgalvo, ka šāda mēroga apģērba un tekstila biznesa notikuma organizēšana Lietuvā ir lietderīga arī Baltijas valstu apģērba un tekstila ražotājiem, jo tās šeit var ne tikai atrast jaunus biznesa partnerus tradicionālajās Eiropas valstīs un potenciālajos citu pasaules reģionu tirgos, kā arī nodibināt sakarus ar pasaules izejvielu piegādātājiem, saņemt jaunāko informāciju par modes biznesa virzieniem un tendencēm. „Šādu pasaules līmeņa uzņēmumu kā Carlin International no Francijas dalība prezentējot pavasara/vasaras 2018. gada modes tendences, ļauj Lietuvas uzņēmumiem iepazīties ar jaunākajiem modes biznesa attīstības virzieniem tepat Viļņā, nav jādodas uz lielajām izstādēm Parīzē, Milānā, Ņujorkā vai citur, tas savukārt, ir izdevīgi mazajiem uzņēmumiem“, - saka A. Palevičius.

Īpaši lielu uzmanību izstādes organizatori šogad velta modernajām inovācijām, digitālajām tehnoloģijām, kuras Lietuvas apģērba un tekstila sektoru padara vēl konkurētspējīgāku pasaules tirgū. „Šis digitālais gadsimts ir izmainījis mūsu ikdienas dzīvi, veidus, kā mēs komunicējam ar cilvēkiem. Vienkārši iedomājamies, cik tuvi mēs esam, tikai daži pieskārieni - mājās pasūtītas vakariņas vai iegādātas lidmašīnas biļetes. Un kā ar jūsu biznesa organizācijas procesu? Kā varam izmantot digitālās tehnoloģijas, lai palielinātu pievienoto vērtību visai jūsu uzņēmumu ķēdei?“ – stāstīs viens no semināra, kas notiks izstādes laikā, lektoriem, franču uzņēmuma Picaflor pārstāve Karolīna Mosot (Karoline Mossot) kundze. „ Mēs dzīvojam pasaulē, kur viss ir savstarpēji saistīts. Arvien vairāk biznesa sakaru dibinām internetā un šī tendence nākotnē tikai pieaugs. Uz internetu jāskatās kā uz lielu iespēju, bet ne briesmām“, - mudina holandiešu uzņēmuma Sqetch B.V pārstāvis Roy van Zuidewijn.

Izstādes laikā notiek ”Vilnius Fashion & Textile Avenue“ – interaktīvs pasākums, kura mērķis skolēnu vidū popularizēt Lietuvas apģērba un tekstila rūpniecību, lai to apmeklē Lietuvas skolēni. Jauno dizaineru konkursā sacentīsies Lietuvas augstāko un profesionālo skolu dibinātāji.  

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11945987sec.