Piektdien Rotko centrā notiks divu tematiski līdzīgu izstāžu atklāšana

Ievadot katoļticīgo svētku nedēļu Latgalē, piektdien 11. augustā plkst. 16:00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta pasaulē lielākās Madonnas tēlu mākslas kolekcijas izveidotāja, Baltkrievu mākslinieka Alekseja Kuzmiča izstāde "Madonnas templis", kā arī latviešu vecmeistares Baņutas Ancānes izstāde "Dievs ir".

Baltkrievu mākslinieka Alekseja Kuzmiča izstādes projekts "Madonnas templis" iepazīstina ar Madonnas un mātes tēmu baltkrievu tēlotājmākslā 20. gadsimta beigās un 21. gadsimta sākumā.

Savas dzīves laikā mākslinieks Aleksejs Kuzmičs (1945-2013) ir uzgleznojis ap 1000 gleznu ar Madonnas tēlu. Mākslinieka panākums ir pasaulē lielākās mākslas kolekcijas izveide ar Madonnu tēliem. Viņa vārds ir ierakstīts Krievijas, NVS un Baltijas valstu rekordu grāmatā "Brīnums". Visas mākslas vēstures laikā līdz šim nevienam māksliniekam nav izdevies atspoguļot Madonnas tēmu tik plaši. Viņa gleznas ar Madonnu sejām ir pazīstamas tālu aiz Baltkrievijas robežām, ne velti viņš tiek saukts par Baltkrievu Rafaēlu.

Izstādei "Madonnas templis" līdzās tiks atklāta latviešu mākslinieces Baņutas Ancānes izstāde "Dievs ir".

Ideja par izstādes darbiem pasteļa tehnikā aizsākās pirms daudziem gadiem, māksliniecei atlabstot no slimības. Pamostoties Baņuta Ancāne uzskicēja mazītiņu skicīti, kas vēlāk pārtapa par lielformāta darbu ar nosaukumu "Rīgas Dievmāte". Šī ideja attīstījās arvien straujāk līdz pat izstādes tapšanai. Ierosmes tika meklētas dabas motīvos un mākoņos, kuru formās un siluetos var skatīties un iztēloties gan reālus, gan arī iedomu tēlus.

Abas izstādes Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā varēs skatīt līdz šī gada 10. septembrim.

Vairāk par izstādēm http://www.rothkocenter.com/ekspozicijas .

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10380483sec.