Sestdien Daugavpils Rotko centrā bezmaksas koncerts «MARKS ROTKO. SKAŅU AINAVAS»

Šo sestdien 21. oktobrī plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra koncertzālē tiks atskaņots viens no trim projekta „Marks Rotko. Skaņu ainavas” koncertiem eksperimentālā mūzikas dueta „Endless Roar” izpildījumā.

Projekta apraksts:

Endless Roar ir eksperimentālās mūzikas duets (sastāvā: saksofonists Arvīds Kazlausks un komponists/ vizuālais mākslinieks Džekins Pusons), kas savā daiļradē pēta improvizāciju struktūrētu vadlīnīju ietvaros, kā arī atsaucas uz laikmetīgo mūziku un trokšņu roku. Divu gadu pastāvēšanas laikā duets ir vairākkārt koncertējis, kā arī ierakstījis savu pirmo digitālo albumu.

Projektā “Marks Rotko. Skaņu ainavas”, mūziķi ir radoši ieintriģēti piedāvāt klausītājam oriģinālu un novatorisku skatījumu uz ASV mākslinieka, abstraktā ekspresionisma virziena pamatlicēja Marka Rotko (1903 - 1970) daiļradi.

Šīs performances pamatā būs lielas audiovizuālas tēmas ar rūpīgi izmeklētu faktūru un krāsu, kas procesa gaitā akumulēsies un mainīsies.

Projekts ir nozīmīgs ar to, ka tas uzrunās publiku šodien tik aktuālā laikmetīgās mākslas izpausmju valodā un pludinās robežas starp dažādiem medijiem un žanriem, radot jaunu skatījumu.

Performance triju koncertu formā 2017. gada oktobrī tiks prezentēta Durbes Luterāņu baznīcā, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā un Jāz. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Jāpiebilst, ka abi projektā iesaistītie mūziķi ir sadarbojušies ne tikai kā Endless Roar biedri. Starp nozīmīgākajiem sadarbības momentiem jāatzīmē arī A. Kazlauska izpildītās saksofona solo epizodes Dž. Pusona skaņdarbā pūteju orķestrim Leaves Upon The Wind (2015. g.), skaņdarbs lielam saksofonu ansamblim Lake Of Dreams (2014. g.), kā arī multiinstrumentāla solo kompozīcija saksofonam, perkusijām un elektronikai Tumulus, kuru A. Kazlausks pirmatskaņoja šā gada aprīlī Rīgas Saksofonu Dienu ietvaros.

Projektu atbalsta Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.86602092sec.