Daugavpilī aicina uz bezmaksas kino - Vācu kino dienām

Vācu filmu nedēļa Berlinale Riga un vācu kino klubs ir kļuvuši par tradicionāliem un iecienītiem Rīgas kultūras dzīves notikumiem, tāpēc Gētes institūts piedāvā aizraujošu jaunāko vācu filmu izlasi arī Latvijas otrajā lielākajā pilsētā – Daugavpilī. No 25. līdz 27. novembrim Daugavpils kinoteātrī Silver Screen būs iespēja noskatīties piecas vācu filmas.

Kino dienas saviļņojoši ievadīs Vācijas Kino balvu ieguvusī Evi Goldbrunneres un Joahima Dolhofa filma ACU AUGSTUMĀ. Tas ir stāsts par bērnu namā dzīvojošo Mihiju, kurš atrod norādes par savu bioloģisko tēvu, taču satikšanās brīdī atklājas, ka vīrietis ne mazākā mērā neatbilst zēna iztēlotajam tēva tēlam. Aizraujoši inscenētā filma ar lieliskajiem aktieriem parāda garo ceļu, kas veicams Mihijam, līdz viņš pats un, galvenais, savu draugu priekšā, spēj pieņemt tēvu tādu, kāds viņš ir.

Vācu traģikomēdija TOUR DE FORCE stāsta par uz nāvi slimo Hannesu, kurš kopā ar saviem draugiem, kas neko ļaunu nenojauš, dodas velobraucienā pa Beļģiju. Režisors Kristians Ciberts sapulcējis zvaigžņu ansambli, kurš izspēlē Road-Movie, kas vienlaikus ir gan komiska traģēdija, gan traģiska komēdija; filma ir gan aizkustinoša, gan dzīvi apliecinoša. TOUR DE FORCE var skatīties kā slavinošu himnu dzīvei un draudzībai, caur dziļām emocijām, jokiem un ar dzīvesprieku tā stāsta par braucienu, pēc kura nekas nepaliks kā bijis.

Filma VALSTS PRET FRICU BAUERU ir režisora Larsa Kraumes daudz balvu ieguvusī spēlfilma, kurā bez emocionālas distances stāstīts par izšķirošo posmu Frankfurtes ģenerālprokurora Friča Bauera izmeklētāja karjerā. Bauers varonīgi cīnījās, lai panāktu nacistu režīma noziedznieku notiesāšanu, viņam bija jāpārvar iekšēja un ārēja pretestība un jādarbojas politiski sarežģītos apstākļos, kas bija raksturīgi jaunajai Vācijas Federatīvajai Republikai 20. gadsimta 50os gados.

LOVE STEAKS – Jakoba Lasa enerģētiskais, daudz apbalvojumu saņēmušais kinodarbs atļaujas ignorēt kinomākslas radīšanas tradicionālās metodes. Mēs redzam nesamākslotu mīlasstāstu starp diviem cilvēkiem, kuri rīvējas savu atšķirīgo dzīvesveidu dēļ un kuri viens otru atgrūž, pievelk un nodzen līdz spēku izsīkumam. Ar šo tā dēvēto „FOGMA-filmu“ Lass ir radījis jaunas kino dimensijas un veidojis attēlu valodu, kas skatītājam ilgi paliks atmiņā.

Būs iespēja noskatīties arī filmu KANIBĀLU LAIKS, kas 2015. gadā saņēma Vācu Kino balvu.

Visnetīrāko pasaules valstu skaistākajās viesnīcās uzņēmumu konsultanti Ellers un Nīderlenders atrod jaunas biznesa iespējas peļņaskārām firmām. Abu mērķis – kļūt par līdzīpašniekiem pašiem savā multinacionālā uzņēmumā! Kad jaunais līdzīpašnieks ir izmeties pa logu un viņa vietā stājas jaunā mērķtiecīgā Bianka, kompānijā sākas cīņa par izdzīvošanu. Atkailināti nervi un eksplozīvas neirotiskas lēkmes, kas seko viena otrai, raksturo šo lielisko groteskas manierē veidoto stāstu par absurdo pasauli globālā plēsīgā kapitālisma apstākļos. Lieliskās filmas kinovalodas autors - Johanness Nābers.

Filmas vācu valodā; subtitri latviešu vai krievu valodā; sinhronais tulkojums krievu vai latviešu valodā.

Projekts tiek īstenots ar Vācijas Federatīvās Republikas Ārlietu ministrijas atbalstu.

Info: https://www.goethe.de/ins/lv/lv/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=21094447

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45546103sec.