Šmakovkas muzejs Daugavpilī aicina uz Kino vakaru

Biedrība "Latgolys Studentu centrs" 2018. gada 25. oktobrī, plkst. 17.00, Šmakovkas muzejā Daugavpilī rīko Kino vakaru, kurā būs iespēja noskatīties filmu "Tuvāk zemei viņpus upes" par 2 baltu dzejniekiem un tulkotājiem – Knutu Skujenieku un Vladu Bražūnu.

"Tuvāk zemei viņpus upes" (liet. "Arčiau žemės anapus upės") ir pilnmetrāžas dokumentālā filma par diviem talantīgiem Latvijai un Lietuvai nozīmīgiem rakstniekiem – latvieti Knutu Skujenieku un lietuvieti Vladu Bražūnu. Šie divi baltu dzejnieki auguši Latvijas - Lietuvas pierobežā, Mēmeles upes pretējos krastos, satikušies Latvijas pierobežā un kļuvuši par baltu brālības lieciniekiem. Filmā atspoguļota viņu satikšanās stāsts, kurā atklāta jauna baltu dzejas lappuse un stiprināta latviešu un lietuviešu kopības izjūta.

Darbs pie filmas uzsākts 2017. gadā. Filmas režisors ir Ernestas Samsonas, bet scenāriste un producente Viktorija Jonkute, ar kuru biedrības "Latgolys Studentu centrs" Daugavpils biroja jaunieši sadarbojušies jau iepriekš, rīkojot sadraudzības braucienus, kino vakarus un Baltu vienības dienai veltītas aktivitātes. Jaunieši kopīgi nolēma, ka šī filma noteikti jāparāda arī daugavpiliešiem un pilsētas viesiem.

Jāpiebilst, ka Šmakovkas muzejs ir lietuviešu iecienīts tūrisma objekts Daugavpilī. Ekspozīcijā caur Latgales kulināro mantojumu ikvienam apmeklētājam ir iespēja iepazīt Latgales vēsturi, kultūru un tradīcijas, kā arī atrast kopīgos aspektus ar tuvākajiem Lietuvas reģioniem. Tāpēc ikvienam interesentam būs iespēja skatīt filmu "Tuvāk zemei viņpus upes" tieši Šmakovkas muzejā Daugavpilī.

Uz tikšanos Šmakovkas muzejā Daugavpilī 25. oktobrī, plkst. 17.00!

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19308996sec.