Daugavpils restorāni un kafejnīcas piedāvā īpašo Daugavpils ēdienkarti

Daugavpilij ir sava īpaša ēdienkarte, kuru var nogaršot tikai Daugavpilī. Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras un Daugavpils ēdināšanas uzņēmumu sadarbības rezultātā ir atjaunota un pilnveidota Daugavpils ēdienkarte, kā arī izdota jauna brošūra "Daugavpils ēdienkarte", kurā ir iekļauti īpašie ēdieni.

Desmit restorānu un kafejnīcu pavāri piedāvā saviem viesiem ļoti garšīgus un izsmalcinātus ēdienus un dzērienus. Katrs ēdiens ir unikāls, ko nosaka vairāki aspekti. Katra ēdiena nosaukums ir veltīts Daugavpilij un tam ir sava leģenda. Ēdienu veidotāji ir iedvesmojušies gan no Daugavpils pilsētas vēstures faktiem, gan ņēmuši vērā mūsdienu tendences ēdienu pagatavošanā. Leģendas vēsta gan par Stefana Batorija, kas 1582. gadā Dinaburgai piešķīra pilsētas tiesības, mīļāko ēdienu, gan par šokolādi, ko viduslaikos izmantoja kā zāles un to varēja nobaudīt vien Livonijas ordeņa hercogi, gan par tomātiem, ko senajos laikos dēvēja par "Mīlestības āboliem". Katram ēdienam ir sava leģenda, kas ir saistīta ar Daugavpils pilsētu. Zīmīgi, ka dažu ēdienu nosaukumos un aprakstos ir izmantoti arī Daugavpils vēsturiskie nosaukumi - Dinaburga un Dvinska.

Atjaunotās Daugavpils ēdienkartes projektā piedalās seši pilsētas restorāni un četras kafejnīcas -  restorāns "ArtHub, "Plaza", "Irish Dublin Pub", "SanMari", "Dinaburg", burgeru restorāns "The Dinaburger", kafejnīca "Imbir", "Dvinskas sētā", "Arsenāls" un "Luna".

Restorāns "Art Hub" piedāvā Dinaburgas pusdienas un stāsta par Krievijas cara Nikolaja I vizīti uz Dinaburgas cietoksni 1833. gadā. Restorāna "Plaza" piedāvājumā ir siltie salāti ar zandartu "Daugavas loki", zuša tartars "Dvinskas cietoksnis" un arī "Dubrovina" paipalas. Daugavpils vēsturiskajā centrā atrodas Dubrovina parks, ko 1882. gadā iekārtoja Pāvels Dubrovins, kas tolaik bija Daugavpils pilsētas mērs. Restorāna "Irish Dublin Pub" pavāri pagatavos mazsālīta laša salātus, stāstot par milzīgām, līdz 4,3 metrus garām, zivīm. Savukārt kafejnīcā "Imbir" gardēžus gaidīs vecmāmiņas pankūkas, bet "Dvinskas sētā" - salāti "Lauku šiks". Īstu hercogu desertu var atrast restorānā "SanMari", bet "Arsenāls" savus viesus iepriecinās ar desertu "Violets, zaļš un sarkans", kas ir tapis, iedvesmojoties no izcila mākslinieka Marka Rotko gleznas. Garšīgas kartupeļu pankūkas "Vecais tornis Dinaburgas gaumē" var nogaršot restorānā "Dinaburg", šeit piedāvā arī gardu un veselīgu putru "Zemnieka cienasts". Daugavpilī ir arī savs burgeris – "Dinaburgers", ko piedāvā tādā pašā vārdā nosauktais burgeru restorāns. Kafejnīca "Luna" piedāvā nobaudīt gardu kafiju "Tango King", kas ir veltīta Dinaburgā dzimušajam tango karalim Oskaram Strokam.

Jaunā Daugavpils ēdienkartes brošūra ir pieejama Daugavpils Tūrisma informācijas centrā, Rīgas ielā 22a, kā arī tās elektroniskā versija atrodama tūrisma informācijas centra oficiālajā vietnē www.visitdaugavpils.lv. Brošūra ir trijās valodās - latviešu, krievu un angļu.

Lai labi garšo!

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10710692sec.