Plāno atvaļinājumu savlaicīgi un ietaupi

Atvaļinājums daudziem no mums ir gada skaistākais brīdis. Protams, arī Ziemassētki ir skaisti, taču tikai atvaļinājumā ir iespējams pilnībā izrauties no darba un pavadīt vismaz pāris nedēlās siltās zemēs. Lai atvaļinājums izdotos ir svarīgi to sākt plānot maksimāli ātri. Rūpīga plānošana ļaus ietaupīt daudz naudu, ko varēsi novirzīt citām – patīkamākām nodarbēm.

1.    Nosaki ceļojuma budžetu

Ceļošana un atvaļinājums pats par sevi vienmēr ir patīkams, bet nevajadzētu iet galējībās. Izrēķini, cik naudas līdzekļi Tev būs pieejami un, cik lielu daļu no tiem vari atļauties iztērēt atpūtai. Aizņemties, lai dotos uz eksotiskām pludmalēm vai salām var šķist vilinoši, taču atgriežoties nāksies saskarties ar dzīves realitāti. Ja būsi iztērējis visu mēneša budžetu, būs jāpārtiek no makaroniem un kečupa. Ja būs vēl jāatmaksā naudas aizdevumu, situācija var kļūt gaužām nepatīkama. Ne vienmēr tālāk un dārgāk nozīmē arī labāk. Apstākļos, kad nevari doties tur, kur patiešām vēlies, atliek paskatīties apkārt. Arī Latvijā var jauki un lietderīgi pavadīt atvaļinājumu un prieks, ka šo iespēju novērtē aizvien vairāk tautiešu.

2.    Pasūti biļetes internetā

Var braukt uz siltajām zemēm – Spāniju, Itāliju, Grieķiju vai Portugāli ar savu auto, bet to vajag? Tā vietā, lai pavadītu vairākas dienas un naktis ceļā, daudz patīkamāk ir iekāpt lidmašīnā un jau pēc pāris stundām būt galamērķī. Lētas biļetes internetā ir pieejamas vienmēr, taču rezervēt tās uz izvēlētajiem datumiem un atrašanās vietu var nebūt vienkārši. Ja plāno doties atvaļinājumā vasarā, sāc skatīties biļetes jau tagad. Katrai aviokompānijai ir savs atlaižu periods, bet, lielākoties, 2 – 3 mēnešus pirms reisa tās būs lētākas. Akcijas var noritēt dažas dienas vai vairākas nedēļas, bet pieprasītākajos datumos tās tiks izpirktas dažu stundu laikā. Lai nenokavētu izpārdošanu, ievies sev par paradumu – aplūkot vairāku aviokompāniju mājaslapas reizi dienā.

Internetā ir pieejamas arī vairākas vietnes, kur var salīdzināt aviobiļešu cenas, taču praksē ir pierādījies, ka ne vienmēr tās iekļauj aprēķinos jaunākos atlaižu piedāvājumus visām aviokompānijām. Šī iemesla dēļ atliek paļauties uz pašu spēkiem vai dalīt cenu monitorēšanas pienākumus starp vairākiem draugiem, darba kolēģiem.

3.    Auto noma ir tavs draugs

Ja vien nedomā visu atvaļinājumu pavadīt vienā vietā, visticamāk, būs vajadzīgs arī auto. Atšķirībā no Latvijas, Rietumeiropā auto nomās cenas mēdz būt pat ļoti draudzīgas. Arī šeit ir vērts salīdzināt cenas un mēģināt noķert atlaides. Vienlaikus jārēķinās, ka bērnu autosēdeklīšu cenas ir nesamērīgi augstas un pat par divu sēdeklīšu nomu var nākties maksāt tikpat, cik par auto nomu. No šiem maksājumiem var izvairīties, ja internetā nopirksi auto sēdeklīti, kuru vienlaikus var izmantot arī kā somu.

4.    Izplāno maršrutu

Impulsīva ceļošana ir patīkama, bet, ja vēlies apskatīt pēc iespējas vairāk ar spontanitāti nebūs līdzēts. Izņēmums – iekļaušanās vietējā sabiedrībā. Ja izdosies atrast draugus vai paziņas atvaļinājuma laikā, iespējams, varēsi iepazīt vietējos iedzīvotājus un valsti no pavisam cita skatpunkta. Salīdzinoši to varētu būt izdarīt Ukrainā un Gruzijā, kur Latvija un latvieši, ir augstā cieņā vēl no padomju laikiem. Visu gan nenosaka tikai pilsonība, bet arī spēja komunicēt ir no svara. Ja pats nebūsi atvērts pasaulei, nekas neizdosies.

Materiāls tapis sadarbībā ar portālu Credits – aprēķini savas finansiālās iespējas jau šodien.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28637409sec.