Nedēļas nogalē Jelgava aicina uz pilsētas 752. dzimšanas dienas svinībām

Jelgava aicina uz pilsētas 752. dzimšanas dienas svinībām, kas ar pasākumiem visai ģimenei, plašu kultūras un izklaides programmu norisināsies no 26. līdz 28. maijam.  Koncertos uz 3 skatuvēm uzstāsies Latvijā pazīstami mākslinieki kā Dons, Labvēlīgais tips, A-Europa, Galaktika, Jānis Stībelis, Daumants Kalniņš un citi. Apmeklētājus sagaida deju uzvedums Pasta salas estrādē, lielkoncerti Zemgales Olimpiskajā centrā, zaļumballe Pils saliņā, koncerti Hercoga Jēkaba laukumā, Svētku gadatirgus, "Mākslas Brančs", uguņošana un daudz kas cits. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Pilsētas svētku gājiens

Svētkus tradicionāli atklās piektdien, 26. maijā, pulksten 18 ar Pilsētas svētku gājienu. Jelgavas svētku gājiens ir patriotisma, lepnuma un prieka brīdis ne tikai gājiena dalībniekiem, bet arī skatītājiem.  Ikviens iedzīvotājs ir daļa no šīs pilsētas, tāpēc svētku moto skan "Mēs esam Jelgava!". Gājiens virzīsies pa Lielo ielu no O.Kalpaka ielas un noslēgsies pie Jelgavas Kultūras nama.

Hercoga Jēkaba laukuma skatuve

Viena no galvenajā pasākumu norises vietām būs Hercoga Jēkaba laukums, kur uz lielas skatuves uzstāsies Latvijā mīlēti mākslinieki: 26. maijā – Brāļi Auzāni un Slavenais Jersikas orķestris, Jānis Stībelis, Labvēlīgais Tips, Džentelmeņu špagats –, un 27. maijā – Greizais ratiņš, DONS, A-Europa, Transleiteris un DJ Kress.

Profesionālā māksla – Zemgales Olimpiskajā centrā

Mūzikas cienītāji aicināti apmeklēt pasākumus Zemgales Olimpiskajā centrā, kur 26. maijā plkst. 21.30 varēs baudīt koncertu ar Jelgavas Bigbendu, Jelgavas Kamerorķestri, kori "Spīgo" un solistu Daumantu Kalniņu. Pirmajā daļā skanēs Frenka Sinatras dziesmas, otrajā daļā – pasaules populārās mūzikas hīti.

27. maijā plkst. 23.00 savu otro atskaņojumu piedzīvos Raimonda Paula un Māras Zālītes mūzikla "Meža gulbji" jaunā instrumentācijas versija – koncertuzvedums bigbendam, stīgu orķestrim un ritma grupai. Diriģenta Aigara Meri vadībā muzikālo stāstu izstāstīs Jelgavas Kamerorķestris, Jelgavas Bigbends, Jelgavas Mūzikas vidusskolas jauktais koris, stīgu instrumentu orķestris un koris Spīgo, kā arī solisti Annija Putniņa, Ieva Kerēvica, Juris Jope, Juris Vizbulis un citi. Ieeja, tāpat kā pārējos Pilsētas svētku pasākumos, ir bez maksas.

Deju uzvedums un Latvijas pūtēju orķestru lielkoncerts Pasta salas estrādē

Pirmo reizi 26. maijā plkst. 21.00 teju 700 visu paaudžu Jelgavas pilsētas dejotāji vienosies kopīgā deju solī uzvedumā "Tagad ir jādejo, debesīs – jālido".

Savukārt 27. maijā plkst. 17.00 vienviet tiksies ap 700 Latvijas pūtēju orķestru dalībnieki, lai kopīgā koncertprogrammā "Novadnieki" spēlētu Gunāra Ordelovska, Jāņa Ivanova, Jāņa Mediņa, Alvila Altmaņa un citu autoru oriģinālmūziku un aranžējumus. Programmā ir iekļautas Gunāra Ordelovska latviešu tautas dziesmu apdares jauno operdziedātāju Lauras Purenas (soprāns) un Anša Bētiņa (baritons) izpildījumā.

Gadatirdziņš

Iegādāties dažādus suvenīrus, amatnieku darinājumus, Latvijas mājražotāju izstrādājumus un piedalīties degustācijās un radošajās darbnīcās varēs Svētku gadatirdziņā, kurš ilgs divas dienas – 26. maijā no plkst. 17.00 līdz 23.00 un 27. maijā no plkst. 10.00 līdz 23.00. Paralēli tam skvērā aiz Jelgavas Kultūras nama darbosies atrakcijas bērniem.

Svinēsim Valdekas pils svētkus

Atdzīvinot 19. gadsimta noskaņas, tiks svinēti Valdekas pils svētki - baronam fon der Recke 200 gadu jubileja. 27. maijā laikā no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 ap Valdekas pili – pēdējie baltvācu baroni spēlēs kārtis, kūpinās pīpes, viņu madāmas pastaigāsies ar saviem sunīšiem, pozēs ielu gleznotājiem un dzers tēju paviljoniņā, spēlēs leijerkastnieks, čigānietes dejos un zīlēs. Apmeklētājus sagaida dažādi vasaras koncertnumuri, loku šaušana un, protams, vēderprieki.

Pirmais "Mākslas Brančs"

Jelgavniekiem un pilsētas viesiem 28. maijā Pasta salā būs iespēja vienuviet iepazīt un pašiem izzināt – mūzikas, vizuālo un kulinārijas mākslu. No plkst. 16.00 apmeklētājus priecēs degustācijas, pavārmākslas priekšnesumi un padomi veselīgas maltītes gatavošanai. Darbosies arī mākslas tirdziņš, kur varēs iegādāties dizaina lietas un gleznas. Savukārt no plkst. 19.00 uzstāsies: "Zāle", "Johnny Salamander", "Joker horns", "Laime Pilnīga" un "Dzels Vilks".

Dejas visām gaumēm

Svētku programma veidota daudzveidīga, lai ikviens varētu atrast sev ko interesējošu. 26. maijā no plkst. 23.00 Pasta salas estrādē tiks organizēta deju atpūtas zona, kur uzstāsies Dvīnes, DJ Uvis un saksofonists Jānis Danevičs, un 3LIVE PROJECT, kurā apvienojušies DJ Ex da Bass, perkusionists Einārs Latiševs un trompetists Normunds Piesis.

Savukārt 27. maijā no plkst. 22.00 Pasta salas estrādē visi aicināti uz balli kopā ar grupu "Bellacord" un DJ JAX, bet 28. maijā no plkst. 14.00 Pils saliņā – uz zaļumballi senioriem ar grupu "Galaktika".

Uguņošana mūzikas pavadījumā un izklaide bērniem

Jelgavnieki 26. un 27. maijā pulksten 24 sarūpējuši arī uguņošanas šovu no Lielupes mūzikas pavadījumā, ko vislabāk redzēt varēs no Promenādes, Pasta salas, vai Lielupes tilta.

Jautrošanās un darbošanās, izrādes un dažādas aktivitātes ģimenēm ar bērniem norisināsies svētdien, 28. maijā, Pasta salā, kur "Bērnu pēcpusdienā" plkst. 12.00 ar muzikālu izrādi "Lielais talantu šovs" viesosies "Teātris un es" aktieri, plkst. 13.00 notiks aktivitātes kopā ar Jelgavas Jauno teātri un plkst. 14.00 bērnus sagaida Jūrmalas teātra spēle "Kā Sarkangalvīte ar Vilku spēlējās".

Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Satiksimies Jelgavas 752. dzimšanas dienas svinībās no 26. līdz 28. maijam!

Vairāk informācijas: www.jelgava.lv, www.kultura.jelgava.lv

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10394883sec.