Ekskursijā iepazīs studentu gaitas Jelgavā

Sestdien, 2.septembrī, pulksten 11 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā "Studentu ceļš Jelgavā".

Ekskursijas laikā tiks apmeklētas Latvijas Lauksaimniecības universitātes Tehniskā fakultāte, Ainavu arhitektūras un plānošanas katedra Valdekas pilī, Pārtikas tehnoloģijas fakultātes jaunā ēka, kā arī varēs uzzināt par studentu korporācijas "Fraternitas Imantica" darbību un vērot paukošanās paraugdemonstrējumus.

Jelgava jau izsenis dēvēta par studentu pilsētu, jo šeit atrodas Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) – viena no lielākajām augstākās izglītības iestādēm Latvijā. Studenti Jelgavā visos laikos ir ienesuši dzīvīgu kņadu, īpaši septembrī, kad universitātē ierodas pirmo kursu studenti un sper pirmos soļus studentu dzīvē. Lai ieskatītos studentu ikdienā, iepazītu studiju procesu universitātes fakultātēs vai atcerētos studiju laikus, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā "Studentu ceļš Jelgavā".

Ekskursijas laikā, viesojoties Tehniskajā fakultātē, varēs iepazīt fakultātes darbību un apskatīt pneimobili, kas radīts studentu un pasniedzēju sadarbībā. Ekskursijas dalībniekiem būs iespēja apmeklēt renovēto Valdekas pili, kur jau vairākus gadus studē Ainavu arhitektūras un plānošanas katedras studenti. Savukārt uzzināt, kur radītas veselīgās brokastu pārslas "Milzu" un ābolu čipsi, varēs, apmeklējot jaunuzcelto Pārtikas tehnoloģijas fakultātes ēku blakus Valdekas pilij. Ekskursijas noslēgumā tiks apmeklēta korporācijas "Fraternitas Imantica" rezidence Kungu ielā un iepazīta korporācijas darbība, kā arī varēs vērot paukošanās paraugdemonstrējumus. Ekskursijas laikā gids pastāstīs un parādīs vēl citas vietas, kur mācās un atpūšas Jelgavas studenti, bet noslēgsies ekskursija pie Jelgavas studentu simbola – mūžīgā studenta Jēkaba Ceriņa bronzas skulptūras.

Ekskursija ar autobusu "Studentu ceļš Jelgavā" sāksies 2.septembrī pulksten 11 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa. Ekskursijas ilgums 4 stundas. Dalības maksa 5,00 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas. Pieteikšanās ekskursijai pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]. Vairāk informācijas mājas lapā www.visit.jelgava.lv

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13050389sec.