Latgalē izstrādāti 5 jauni velotūrisma maršruti

Izmantojot reģionā esošo dabas un kultūrvēsturisko objektu lielo bagātību un tūrisma infrastruktūras sniegtos pakalpojumus, Preiļu un Riebiņu novados izstrādāti un dabā nomarķēti 5 jauni velotūrisma maršrutus.

Pirmajam velomaršrutam Preiļi-Pelēči-Aizkalne-Preiļi tiek piedāvāti trīs pamata varianti, kurus iespējams savstarpēji kombinēt. Velobraucēji var izvēlēties sev tīkamāko variantu atbilstoši fiziskajai sagatavotībai, braucienam atvēlētajam laikam un citiem apsvērumiem.

Pirmajam variantam dabā ir zaļš marķējums uz balta fona un tā kopējais garums ir 58,0 km. Otrais variants dabā ir marķēts ar zilu krāsu uz balta fona un tā kopējais garums - 48,5 km, savukārt trešais marķēts oranžā krāsā uz balta fona un tā kopējais garums ir 33,0 km.

Visi trīs maršruta varianti iekļauj visdažādākos tūrisma apskates objektus, kā, piemēram, "Ošu mājas", kuru saimnieki nodarbojas ar visai netradicionālu lauksaimniecisko ražošanu – vīngliemežu audzēšanu; Kalvānu pilskalnu, kurš ir viens no jaunākajiem atklātajiem pilskalniem Latvijā. Tāpat, izvēloties kādu no maršruta variantiem, būs iespēja iepazīt retas vaskulāro augu un sūnu sugas Pelēču ezera-purva dabas liegumā, apskatīt Pelēču muižu, kur 1892. gadā savu atvaļinājumu pavadīja Rainis, apmeklēt Raiņa muzeju Jasmuižā, kur topošais dzejnieks pavadīja savas ģimnāzista un studenta brīvdienas, kā arī apskatīt daudzus citus Latgalei nozīmīgus kultūrvēsturiskos objektus.

Raiņa muzejs "Jasmuiža" Aizkalnē

Velomaršrutam Apkārt Preiļiem dabā ir sarkans marķējums uz balta fona un kopējais garums – 70.5 km. Piedāvātā velomaršruta priekšrocība ir tāda, ka neviens no maršrutā iekļautajiem apskates objektiem nav tālāk kā 13 km no Preiļu centra. Sazarotais ceļu tīkls, kas ieskauj Preiļus, braucējiem ļauj izvēlēties sev tīkamu maršruta posmu un tā garumu, kā arī dod iespēju pa tuvāko ceļu ātri atgriezties Preiļos, ja velobraucēju maršrutā ir pārsteiguši nepatīkami laika apstākļi vai radušās cita veida problēmas.

Salmeja (Gailīšu) ezers

Pēdējā maršruta Aizkalne-Rušons-Preiļi kopējais garums ir 51.5 km un dabā tas marķēts dzeltenā krāsā uz balta fona. Maršrutā būs iespēja pilnībā izbaudīt Latgales dabas daudzveidību un kultūrvēsturisko mantojumu - iepazīt 8 ezerus, tai skaitā astoto lielāko Latvijas ezeru - Rušonu, 4 pilskalnus, 4 dievnamus, divu ievērojamu Latvijas karavadoņu piemiņas vietas, Raiņa jaunu dienu zemi un daudzus citus interesantus objektus un vietas.

Rušona ezers

Aktīvās atpūtas baudītājiem, kas iecienījuši gan velotūrismu, gan ūdenstūrismu, "Dēkaiņi" piedāvā kombinēto divu dienu maršrutu. Pirmajā dienā maršruts paredz laivu braucienu no Kastīres pa Jašas upi, Jašas, Bicānu, Kategrades, Zolvas, Sekstu un Rušona ezeriem līdz atpūtas bāzei "Silmalas", kur var arī pavadīt pirmo nakti. Nākamajā dienā iecerēts velobrauciens apkārt Rušona ezeram, kurš citu starpā izceļas ar gleznainību, pateicoties saviem daudzajiem līčiem un salām.

Rušona ezera Ūbeļu līcis

"Dēkaiņi" piedāvā inventāra nomu un maršrutu sastādīšanu Latgalē ūdenstūrisma un velotūrisma cienītājiem. Maršrutu apraksti un kartes, kā arī sīkākā informācija par piedāvātajiem pakalpojumiem pieejama mājaslapā www.dekaini.lv.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.795717sec.