Bigbendam «Valmieras puikas» – 25; aicina uz jubilejas koncertu

2. decembrī plkst.17.00 bigbends “Valmieras puikas” ielūdz uz 25 gadu jubilejas koncertu “Kā Dieva ausī”. Koncertā Valmieras Kultūras centrā piedalīsies arī bigbenda “Valmieras puikas” draugu kolektīvi – bigbends “Sigulda” (vadītājs Pēteris Goldbergs) un "Piirilinna Bigband" no Valgas (Igaunija).

“Jubilejas koncerta nosaukums ir “Kā Dieva ausī”. Visu mūžu „kā Dieva ausī” nav iespējams nodzīvot, bet reizēm ir labi just drošu patvērumu un būt laimīgam, justies “kā Dieva ausī" - patvērumā, drošībā, bezbēdībā. Kopā esot, kopā radot, kopā piedzīvojot visplašāko cilvēcisko emociju gammu. Un tālāk –  uzrunāt klausītājus ar stāstu, kas iesaista un spēj raisīt emocionāli bagātu līdzpārdzīvojumu. Tā ir ar “Valmieras puikām”,” saka jubilejas koncerta režisore Santa Tanenberga. Bigbenda “Valmieras puikas” vadītājs Gunārs Geduševs pastāstīja, ka koncertā skanēs tradicionālā svinga mūzika.

Bigbends “Valmieras puikas” pirmo reizi kopā sanāca 1992. gada 11. oktobrī, taču kolektīva nosaukums izvēlēts tikai gadu vēlāk. Tas noticis, pateicoties kādai zīmīgai sakritībai - 1993. gadā bigbends muzicēja pie Valmieras muzeja, kur tolaik atradās Timiānas Munkēvičas skulptūra “Valmieras puikas”. Tajā brīdī, atrodoties pie skulptūras ar tik nepārprotamu un kolektīva būtībai atbilstošu vēstījumu, Gunārs Geduševs nešauboties nolēma, ka  bigbenda nosaukumam jābūt tieši tādam – “Valmieras puikas”. Arī bigbenda dalībniekiem piemīt neatlaidība, drosme un uzdrīkstēšanās izmēģināt ko jaunu – ne velti līdz ar bigbenda izveidošanu arī Valmierā sāka skanēt džezs.

Pāvils Rozītis par romāna “Valmieras puikas” varoņiem rakstījis, ka “… nemiera viņiem nekad nebūs par daudz”. Radošais nemiers motivējis bigbendu piedalīties festivālos, koncertos un konkursos, ne reizi vien iegūstot godalgotas vietas un saņemot džeza lielmeistaru atzinību. Saulkrastu džeza festivāls, Starptautiskā Ziemas mūzikas festivāla nakts koncerts, starptautiskais festivāls “Twin Band 2009”, Džeza mūzikas festivāls Lietuvā – tie ir daži zīmīgākie pasākumi, kur bigbends guvis panākumus un žūrijas un skatītāju novērtējumu.

Ieejas maksa uz jubilejas koncertu: EUR 3-4. Ar Valmieras kultūras karti EUR 1,- atlaide. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs.

 

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2428081sec.