Studenti Valmierā rada unikālas idejas vienas nedēļas laikā

Nedēļas garumā, no 11. līdz 17. janvārim, Vidzemes Augstskolas (ViA) intensīvā kursa “Biznesa procesu vadības imitāciju modelēšana/Management simulation” ietvaros, teju 80 studenti strādāja pie idejām, kas attīstītu Āraišu Arheoloģisko parku un Valmieras topošo promenādi.

Studentiem tika dots uzdevums nedēļas garumā strādāt pie inovācijām un idejām, kas palīdzētu attīstīt Valmieras topošo promenādi, kā arī pēc iespējas veiksmīgāk izmantot promenādes sniegtās iespējas, savukārt Āraišu Arheoloģiskajam parkam piesaistītu vairāk apmeklētāju un interesentu.

Vidzemes Augstskolas studenti tika sadalīti komandās, kuras sastāvēja no dažādu kursu un virzienu studējošajiem, tai skaitā ārvalstu studentiem. Kopā ar pasniedzējiem studentu grupa apmeklēja Āraišu Arheoloģisko parku, lai labāk izprastu problēmu, savukārt otra studentu grupa, kas strādāja pie Valmieras promenādes attīstības, apmeklēja jau esošo promenādi Jelgavā. Pirmdien, 15. janvārī jaunizveidotās grupas “Trade Fair” pasākumā prezentēja pirmās radušās idejas. Savukārt, trešdien  17. janvārī studenti prezentēja jauno zīmolu un gala priekšlikumus. Grupām bija dažādi skatījumi uz to, kā būtu jāattīsta viena vai otra vieta, taču iezīmējās kopējās idejas, kā piemēram, jauna ēdināšanas vieta, atpūtas komplekss, tehnoloģiju izmantošana un daudz kas cits.

Āraišu Arheoloģiskā parka menedžere Jolanta Sausiņa, ir gandarīta ar rezultātu un ir pateicīga par iespēju būt par daļu no intensīvā kursa. ”Pārsteidzošas likās studentu spējas īsā laikā sastrādāties jauktā tipa komandās, apstrādāt lielu informācijas apjomu, izprast problēmu un sagatavot pārliecinošu prezentāciju par savu ideju.” Studenti piedāvāja reālus risinājumus gan ar dažādiem tehnoloģiskiem paņēmieniem, gan pasākumiem. “Es ļoti augstu novērtēju arī pasniedzēju attieksmi, komunikāciju un viņu spēju motivēt jauniešus,” atzīst Jolanta. Āraišu Arheoloģiskā parka menedžere atklāja “Mēs labprāt realizēsim, lielākā vai mazākā apjomā, piedāvātās idejas, iesaistot arī pašus ideju autorus.”

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13248897sec.