Aicina doties pārgājienā kopā ar Valmieras zemessargiem

Sestdien, 17.februārī, plkst.11.00 Valmieras Tūrisma informācijas centrs (TIC) atklās pirmo ziemas pārgājienu ciklā “Ko slēpj Valmiera?”, aicinot dalībai pieteikties interesentus, kuri vēlas izzināt un izmēģināt noslēpumus, kas palīdz mežā izdzīvot zemessargiem un arī aizrautīgiem dabas izzinātājiem.   

Kā ierīkot dabas vērošanas posteni vai naktsmītni mežā? Kā iekurt ugunskuru, ja nav līdzi sērkociņi? Kā pārvarēt grāvjus un upes, izmantojot virves? Šīs un citas dzīvošanai dabā noderīgas lietas pastāstīs un praktiski parādīs “Izdzīvošanas skolas” dibinātājs Mareks Dombrovskis un Zemessardzes 22.kājnieku bataljona zemessargi. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja arī iepazīties ar militārās apmācības vingrinājumiem, ko apgūst zemessargi.

Aptuveni piecu stundu ilgais pārgājiens sāksies ar braucienu militārajā transportā no Valmieras TIC (Rīgas iela 10) uz Kocēnu novadā esošo Sietiņiezi. Tur pasākuma dalībnieki uzsāks deviņu kilometru garo maršrutu, pildot dažādus uzdevumus. Pārgājiena laikā paredzētas atpūtas vietas spēku atgūšanai un jauniegūto zināšanu pielietošanai, bet pārgājiena noslēgumā tiks ierīkots ugunskurs. Aicinām līdzi ņemt siltu dzērienu un uzkodas, parūpēties par laikapstākļiem piemērotu apģērbu, apaviem, cimdiem. Iesakām līdzi ņemt arī mugursomu ar lietām, kas varētu noderēt, dodoties pastaigā mežā. Beidzoties pārgājienam, dalībnieki ar militāro transportu tiks atvesti atpakaļ līdz Valmieras TIC.

Dalības maksa pārgājienā no personas – 4 eiro, apmaksu veicot līdz pārgājiena dienai Valmieras TIC (Rīgas ielā 10).

Vietu skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc dalību lūgums pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni 26332213 vai rakstot e-pastu [email protected]. Pieteikšanās iespējama arī klātienē Valmieras TIC.

Plašāka informācija par Valmieras Tūrisma informācijas centra organizētajiem pasākumiem pieejama vortālā visit.valmiera.lv.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70953608sec.