Dodies uz Talsiem un apmeklē izstādi "Simbioze++"

Talsu novada muzeja Izstāžu zālē līdz 5. martam būs apskatāma pazīstamās Ventspils mākslinieces un mākslas pedagoģes trīsdimensionālo zīmējumu izstāde „Simbioze++”. Tikšanās muzejā ar Mārīti Klušu paredzēta 24. februārī plkst. 17:00.

Talsu mākslas cienītāju aprindas Mārītes Klušas darbus Talsu muzejā ir redzējuši ne vienreiz vien: 2001. gadā te bija viņas pašas darbu personālizstāde, 2000.     gada vasarā viņa kopā ar saviem studistiem no Ventspils skolēnu jaunrades nama  viesojās Talsos, iepazinās ar Talsu māksliniekiem, iemācījās veidot uguns skulptūras; Talsu novada muzeja krājumos ir vairāki Mārītes dāvinātie tušas zīmējumi. Viņa ir viena no pazīstamākajām Kurzemes māksliniecēm, zināma ar spilgtu grafisko rokrakstu un aktīvu darbošanos Ventspils kultūrvidē, viņa ir sagatavojusi lielu skaitu jauno mākslas censoņu, lai tie varētu iestāties mākslas augstskolās, no kuriem daudzi tagad ir kļuvuši par labiem māksliniekiem un dizaineriem daudzviet plašajā pasaulē.

Mārītes Klušas jaunākā personālizstāde „Simbioze” ir sākusi savu ceļu pa Latvijas muzeju izstāžu zālēm un katrā jaunā izstādīšanās vietā pievienojas klāt jauna + zīme. Māksliniece ( kā jau diplomēta interjeriste, skolojusies Latvijas Mākslas akadēmijā ) prot organizēt jebkuru telpu. Un tad arī notiek šī simbioze - atšķirīgu organismu savstarpēji izdevīga, ilgstoša kopdzīve. Savukārt tieši šīs, konkrētās kopdzīves ( izstādes ) dominante ir, protams, baltās un melnās krāsa laimīga satikšanās - īstajās proporcijās, īstajā vietā un pamanāmās niansēs. Te vecais, jau labi zināmais, var satikties ar jauno: visiem labi atpazīstamais Mārītes Klušas tušas štrihojums, tīrā grafika, satiekas ar reālu formu, līdzīgu kādam šķiedras mākslas veidam vai tēlniecības virsmām - pašas mākslinieces auitortehnikā veidotu plakni, uz kuras tiek uznesti tušas zīmējumu laukumi. Tad tālāk nāk klāt telpas organizācija, gaismas, darbu nosaukumi un, protams, pats svarīgākais - skatītāja tulkojums, ja izstāde ir viņu uzrunājusi. Māksliniece ir izstādījusi arī mazliet senākus darbus, kuri var nest papildinājumu šai simbiozei; tie nes nopietnu saturu un var raisīt pārdomas, kas varētu nest ne tikai prieku par jaunradīto formas un līnijas savienību. Dzīve visapkārt pasaulē pienes jaunas darbu idejas.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.369591sec.