Augusta vidū Talsus pārņems Gruzijas dienas un Dižmāras tirgus

2015. gada 14. un 15. augustā Talsus pārsteigs Gruzijas skaņas un deju soļi – jau par tradīciju kļuvušās Talsu draugu dienas un Dižmāras gadatirgus būs klāt! Šogad Talsu draugu dienas notiks Gruzijas zīmē, savukārt Dižmāras gadatirgus devīze ir "Ripo ritulis deviņos pakalnos", ceļot godā Talsiem tik piederīgo un arī citviet jau iecienīto siera rituli.

Talsu draugu dienas ir ikgadējs notikums, kas vienuviet pulcē visus Talsu novada sadarbības partnerus no ārvalstīm. Šogad paredzēts, ka Talsos ieradīsies viesi no Telavi (Gruzija), Ščolkovas (Krievija), Prieņiem (Lietuva), Alānijas (Turcija), Sāremas (Igaunija), Lejres (Dānija) un Orhei (Moldova).

14. augustā notiks viesu pieņemšana pie Talsu novada domes priekšsēdētāja Aivara Lācarus. Tās laikā tiks parakstīts sadarbības līgums ar Telavi pašvaldību, kā arī līgums tiks pagarināts ar Prieņu pašvaldību.

Telavi delegācijas pārstāvji uz Talsiem atvedīs daļiņu no Gruzijas skaistuma, ko ikviens varēs aplūkot fotoizstādē "Telavi vēstures un mūsdienu skatījumā", būs iespējams nobaudīt Gruzijas tradicionālo virtuvi, kā arī, starplaikā starp priekšnesumiem, aplūkot Gruzijas nacionālos ietērpus.

Lai pilsētā radītu Gruzijas atmosfēru, īpašus priekšnesumus novada iedzīvotājiem un ciemiņiem sniegs Latvijas gruzīnu biedrības "Samšoblo" pārstāvji – tautas deju un mūzikas ansamblis "Kaukāzs", dziedātājs Dāvids Kalandia un instrumentāliste, dejotāja un dziedātāja Rusudana Dana.

Gruzijas paviljona atklāšana un nacionālā programma Talsos gaidāma 14. augustā 18.00, to varēs vērot arī 15. augustā Dižmāras gadatirgus laikā 10.15.

14. augustā 19.30 Talsu Sauleskalna estrādē paredzēts Noras Bumbieres fonda koncerts "Senas dziesmas jauno zvaigžņu mirdzumā", ko sniegs Latvijā populāri mūziķi, bet 22.00 Talsu tautas nama Radošajā sētā būs deju nakts – muzikāls ceļojums Spānijas un Latīņamerikas ritmos (grupa "Los Daugavas mens", "Salt peanuts" un DJ Latino).

15. augustā sāksies Dižmāras tirgus rosība – ikviens aicināts dižoties, mieloties, tirgoties, lustēties, kaulēties un priecāties. Pilsētas laukumā uz skatuves notiks dejošana, dziedāšana, bungošana, Gruzijas viesu uzņemšana un sasaukšanās ar visiem tirgotājiem. 9.30 Talsos atklās īpašo Siera ielu (no Kalna ielas sākuma līdz kafejnīcai "Piena sēta"), kur produkciju izrādīs un tirgos dažādi siera ražotāji. Rosība ne mirkli nenorims arī Talsu tautas nama Radošajā sētā – būs Talsu Krūmu mākslas grupas lielās puzles akcijas "Gleznu atradumēšana" 2. posms, radošās darbnīcas "Dots devējam atdodas" bērniem, zīmējumu konkurss "Talsu rituļa piedzīvojumi siera zemē", Talsu tautas nama foajē varēs aplūkot Talsu fotogrāfa Raita Strautmaņa fotoizstādi "Talsi no putna lidojuma", bet Talsu novada fonda rīkotā labdarības akcija "Labdarības Bumbu rallijs 2015" 13.30 notiks Talsu pilskalnā.

Dejas tautas ballē sāksies jau 21.00 pilsētas laukumā ar grupu "Mākoņstūmēji", bet svētku kulminācija 22.30 un 24.00 būs strūklaku un gaismas šovs Talsu ezerā "Pils augšāmcelšanās", kur gluži kā teikā, Dižmāras laikā, ceram uz brīnumu, ka pils no ezera dzīlēm augšāmcelsies.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73153496sec.