Saulkrastos visas nedēļas garumā skanēs džeza mūzikas festivāls

Šovasar, savu 21 dzimšanas dienu svinēs plašākais džeza mūzikas festivāls Latvijā – Saulkrasti Jazz Festival.  No 16. līdz 21. jūlijam Saulkrastos uz skatuves kāps izcili džeza mūzikas mākslinieki no Baltijas, Eiropas un Āzijas, bet festivāla galvenais viesis šogad ir vadošā jazz-rock mūzikas apvienība “Laboratorium”.

Saulkrasti Jazz Festival pirmsākumi meklējami 1997. gadā, un tas aizvien vienuviet pulcē kopā visa vecuma džeza mūzikas cienītājus.

Saulkrasti ir tā vieta, kur ik gadu sastopas un uzstājas džeza mūzikas mākslinieki no visas pasaules. Līdzās jau iepriekšminētajam festivāla galvenajam viesim grupai “Laboratorium”, sešus vakarus pēc kārtas uz Saulkrasti Jazz Festival skatuves muzicēs tādi mākslinieki, kā Ehuds Etuns (Ehud Ettun) ar trio no Izraēlas, kurš izceļas ar savu īpaši maigo un muzikālo kontrabasa spēles manieri, improvizācijas princese Linda Kantere (Linda Kanter) no Igaunijas, brīnišķīgās balss īpašniece no Latvijas Vineta Elksne uzstāsies kopā ar Mirage Jazz Orchestra un klausītājiem piedāvās Baltijas un Somu tautas dziesmas džeza manierē. Tāpat festivālā uzstāsies mākslinieki no Eiropas un Āzijas – klarnetistu kvartets “Woody Black 4” (Austrija), Miki Birta & Friends (Ungārija), Armēnijas džeza mūzikas pamatlicēji – Armēnijas valsts džeza orķestris, ugunīgā funk mūzikas grupa “Gin Gas” no kaimiņvalsts Lietuvas, kā arī pašmāju labākie džeza mūzikas mākslinieki – grupa “Jazzatomy”, “Atom”, kuras solists ir ģitārists no Panamas un Ata Andersona vadītais projekts “Organic City”, kurš balstās uz pasaulē labi zināmajām “Hammond” ērģelēm. Ar dažādiem pārsteigumiem un speciālajiem viesiem džeza mūziķu kolektīvs “Modal Jazz Ensemble” svinēs tā dalībnieka Borisa Banniha apaļo jubileju.

Saulkrasti Jazz Festival galvenais mērķis ir jauno studentu izglītošana, tādēļ festivāla ietvaros, nedēļas garumā, tiek piedāvātas – sitaminstrumentu, vokāla, taustiņinstrumentu, basa, ģitāras un pūšaminstrumentu meistarklases, kuras vada starptautiski atzīti džeza mūzikas mākslinieki un pasniedzēji no visas pasaules. Šogad meistarklašu pedagogu komanda ir no Ungārijas.

Festivāla Saulkrasti Jazz direktors Raimonds Kalniņš: „Festivāla Saulkrasti Jazz kvalitātes zīmols ir – jaunrade, izglītošanās iespējas, pasākuma norises kvalitāte, augsts izpildītāju līmenis un 20 gadu vēsture! Vēlos uzsvērt, ka jau trešo gadu, ar saviem oriģināldarbiem festivāla pirmajā koncertā uzstājas Baltijas valstu mūzikas akadēmiju studenti. Manuprāt – viens no interesantākajiem festivāla koncertiem! Noteikti iesaku, jo tieši šeit jaunrade satiekas ar augstu izpildījuma līmeni! Saulkrastos mēs svinam džeza mūzikas kultūru Latvijā! Aicinām ikvienu, kam sirdij tuvs džezs, svinēt šos svētkus kopā ar mums!”

Sīkāka informācija par Saulkrasti Jazz Festival 2018 koncertprogrammu un meistarklasēm ir pieejama festivāla mājaslapā: www.saulkrastijazz.lv

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44257498sec.