26. un 27.maijā Rēzeknē norisināsies mākslas un mūzikas festivāls «SEVEN HILLS 2017»

26. un 27. maijā Rēzeknē notiks jau IV starptautiskais mākslas un mūzikas festivāls "SEVEN HILLS 2017", piedāvājot baudīt mūziku, deju, kino, gaismas un uguns šovus,  dzīvās skulptūras un daudzu mākslinieku performances.

Festivāla "SEVEN HILLS" ietvaros Rēzeknē vakara koncertos 26. un 27. maijā Festivāla parkā uzstāsies Laima Vaikule (Latvija), grupa "Majakovskij" (Krievija), indīroka grupa "Carnival Youth" (Rīga), poproka grupa "Dabasu Durovys" (Daugavpils), poētiskā roka apvienība "Kapļi" (Latgale), rokgrupa "Aftoportret" (Rēzekne), grupa "Gandreiž 10nīkā" (Kaunata), grupa "Piparmētra" (Ilūkste), bet daudzi mūziķi un grupas muzicēs arī Rēzeknes pilskalnā, tostarp, MNTHA, Ze Ivarzz, Marta Smilga, Sobol' (RiggaJungle), Shockillaz, Pachamama Beats, Waterflower, Old Pal, Nabionix, Tesla Valium, VODA, Dream catchers u. c.

Sestdien skvērā pie upes no plkst. 15.00 līdz 20.00 un tiešraidē radio Pieci.lv ēterā skanēs Latvijas jauno grupu konkurss "Tramplīns" – klātienē varēs iepazīt 5 mūziķu grupas, kuras, iespējams, līdz šim vēl nav dzirdētas.

27. maijā gājēju promenādē un skvērā pie upes atkal būs iespēja vērot Dzīvo skulptūru šovu, un šogad tajā piedalīsies viesmākslinieki, no Latvijas, kuri iemiesosies dzīvajās skulptūras "Spoguļu dāma", "Darbaspēks" un "Piemineklis Mazajam vīriņam", no Anglijas mūs pārsteigs kustīgais "Dzīvžogs" (Human Hedges), no Nīderlandes ieradīsies "Vecmodīgais policists" (The old-fashioned police officer), no Vācijas "Blanko", ļaujot apmeklētājiem sevi izkrāsot, ko atveidos un atkal skatītājus pārsteigs JOHNman, kurš Rēzeknē viesojās 2014. gadā un toreiz attēloja koka cilvēku, bet Ukrainas mākslinieki atveidos "Vienprātības dievieti Konkordiju", "Gubernatoru" (Governor) un "Leijerkastnieku" (Show-time).

Līdz 22. maijam vēl var pieteikties arī dzīvo skulptūru konkursam (nolikumu skat. http://www.rezekne.lv/rezeknes-zinas/zina/browse/3/_/kultura/-/gaidam-pieteikumus-dzivo-skulpturu-konkursam-rezekne/). Konkursa skulptūras vērtēs žūrija, bet skatītāji no visām skulptūrām varēs izvēlēties savu simpātiju un balsot, sūtot īsziņu (tekstā norādot skulptūras nosaukumu) uz tālr. 20301454.

Paralēli notiks eksperimentālās mākslas darbnīcas, tajās apmeklētājus pārsteigs dejojošais komēdijās teātris Unami (Spānija), citāds spēlētājs Papito (Argentrīna), ielu mākslinieks Kiwie (Latvija), triku mākslinieks Tubeman (Latvija), Sabīnes Moores "Zīmētā skaņa" (Latvija) un Rēzeknes deju studija "STOPTIME".

Šogad festivālā lieliska iespēja kino cienītājiem – Tūrisma informācijas centrā darbosies kino māja, kurā divus vakarus pēc kārtas no plkst. 19.00 līdz pusnaktij demonstrēs vairākas latviešu filmas: spēlfilmas "Es esmu šeit" un "Romeo n’ Džuljeta", un dokumentālās filmas "Inteliģentie huligāni", "Ručs un Norie", "3x īsi par māksliniekiem", "Atbrīvošanas diena" un "Prāta vētra: starp krastiem".

Apbrīnu noteikti izraisīs gaismas bundzinieku Spark! (Lielbritānija) šovs un Alesh Walker veidotā uguns skulptūra "Vēlmju koks" (Latvija), īpaša uzmanība jāpievērš arī Rēzeknes kultūras nama sienai, uz kuras pirmo reizi būs skatāmas gaismas instalācijas, tikpat aizraujoši būs arī 3D gleznojumi uz asfalta.

Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas simpozija "Likteņlaiva" ietvaros 27. aprīlī Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas pagalmā atklāja 4 tērauda skulptūras, kuras veltītas Latgales kongresa simtgadei. Festivāla "SEVEN HILLS" laikā atkal būs iespēja redzēt objektu izgaismošanu – 2 dienas pēc kārtas divas skulptūras būs izvietotas gājēju promenādē, tur mākslinieku Norberta Kudiņa un Gunāra Klauča vadībā 26. un 27. maijā no plkst. 18.00–21.00 skulptūras vizualizēsies dzīvās uguns gaismā.

Mākslas un mūzikas festivāls "SEVEN HILLS" simboliski stāsta par Rēzeknes septiņiem dzīviem un laikmetīgiem pakalniem, kuri sevi atspoguļo dažādās mūsdienu eksperimentālās mākslas izpausmēs.

Festivālu "SEVEN HILLS" organizē pašvaldības aģentūra "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs" sadarbībā ar SIA "Volume".

Sekojiet informācijai: facebook.com/SevenHillsFestival

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17006087sec.