Augusta kultūras notikumi Latgales vēstniecībā GORS

Augusts Latgales vēstniecībā GORS no abām pusēm ir skaistas klaviermūzikas ieskauts – sāksies ar grupas "Sigma" solista Jāņa Ozoliņa izspēlēto Filipa Glāsa mūziku, bet noslēgsies ar klavieru kvarteta "RIX" izjusto "Vīnes vilinājumu". Mēnesis kino zīmē ir kļuvis par Rēzeknes pilsētas tradīciju – notiks nu jau piektais kinofestivāls "Open Place", kā arī turpināsies kino un mūzikas vakari uz Jumta terases. Tāpat augustā uz satikšanos koncertzālē aicina "Mielavs un taurētāji" un īsts etno mūzikas spēks "Auļu" un "Tautumeitu" kopīgajā koncertā.

AUGUSTS 2017

Filipa Glāsa klaviermūzikas koncerts "Astoņdesmit". Mūziķis Jānis Ozoliņš
Piektdiena, 5. augusts 19.00, Mazā zāle 11,00–15,00 €, GORS
Lai atzīmētu izcilā amerikāņu komponista Filipa Glāsa 80. jubilejas gadu, grupas "Sigma" solists Jānis Ozoliņš aicina uz audiovizuālu koncertu, kuram dots nosaukums "Astoņdesmit". Koncertā tiks atskaņoti pazīstami, kā arī līdz šim Latvijā mazāk iepazīti Filipa Glāsa skaņdarbi klavierēm. Koncertu papildina videomākslinieka Mārtiņa Dāboliņa veidotās videoprojekcijas.

"Gaišā nākotne". Kino un mūzikas vakars uz Jumta terases
Piektdiena, 11. augusts 20.30, Jumta terase 6,00–7,00 €, GORS
Režisora Mia Hansena Lēve drāma (Francija, Vācija) "Gaišā nākotne" (L'avenir) ar Izabellu Ipēru, Andrē Markonu un Romānu Kolinku. Natālijas stabilā dzīve brūk kopā – pēc vairāk nekā 20 gadus ilgas laulības viņas vīrs aiziet pie jaunākas sievietes, bērni pieaug un izvācas no vecāku ligzdas. Arī pasniegtās filozofijas klases skolēni ir vairāk ieinteresēti protestos un anarhijā, nekā pasniedzējas stāstītajā. Pirms filmas – iespēja baudīt mūziķu uzstāšanos.

Mielavs un taurētāji
Sestdiena, 12. augusts 18.00, Lielā zāle 8,00–15,00 €, GORS
12. augusta vasarīgais vakars Rēzeknē būs piepildīts ar "Mielava un taurētāju" ļaušanos – jaunas skaņas, pazīstamas dziesmas un burvīgi klausītāji. Līdzā Ainaram Mielavam (balss, mutes harmonikas) koncertos muzicēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra meistari: Jānis Porietis (trompete, flīgelhorns), Edgars Bārzdiņš (trompete), Raivis Māgurs (tuba), Artūrs Šults (mežrags) un Kaspars Majors (trombons), kā arī Juris Kroičs (sitaminstrumenti). Koncerta programmā pārsvarā skanēs apvienību "Jauns Mēness" un "Mielavs un pārcēlāji" pazīstamākās dziesmas.

"Mīlas afēra". Kino vakars uz Jumta terases
Sestdiena, 12. augusts 21.00, Jumta terase 4,00–5,00 €, GORS
Režisora Džoela Hopkinsa piedzīvojumu filma, komēdija (Francija, Lielbritānija) "Mīlas afēra" (The Love Punch) ar Pīrsu Brosnanu, Emmu Tompsoni un Timatiju Spalu. Bijušais vīrs un sieva Ričards un Keita, kaut viņu laulība oficiāli ir šķirta, ne mirkli nevar viens otru atstāt mierā. Mīlestības jūtas starp viņiem pilnībā nav zudušas. To pašu nevar teikt par viņu pensijas fonda līdzekļiem, no kura visus naudu ir izkrāpis Ričarda kompānijas jaunais īpašnieks.

V starptautiskais īsfilmu kinofestivāls "Open Place"
16. līdz 20. augusts
Jau piekto reizi festivāls iepazīstinās ar jaunākajām Baltijas jūras reģiona valstu īsmetrāžas filmām. Festivāla laikā ārpus konkursa programmas notiek plaša kultūras programma – koncerti, kino seansi, izrādes un jubilejas vakari. Konkursu rīko pašvaldības aģentūra "Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs".

Kinofestivāla atklāšanas Sarkanais paklājs
Trešdiena, 16. augusts 18.00, 1. stāva foajē, bezmaksas
V starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls "Open Place" 2017 mākslinieku defilē pa sarkano paklāju. Piedalās aktieri, filmu pārstāvji, festivāla žūrija, ārzemju viesi un citas spilgtas personības.

Kinofestivāla "Open Place 2017" atklāšanas koncerts
Trešdiena, 16. augusts 19.00, Lielā zāle 5,00–9,00 €
Atklāšanas koncertu vada TV šovu vadītāja, reklāmas zīmolu seja un Latvijas stila ikona Maija Silova un Krievijas šovu zvaigzne Valdis Pelšs. Piedalās XIV starptautiskā akordeonistu plenēra orķestris, Latvijas un Krievijas kino un teātra aktieri A. Deņisova, S. Ņemoļajeva, G. Gladkovs, N. Gimadejevs, E. Kjurdzidis, u.c.

"Open Place 2017" konkursa īsfilmu programma
Ceturtdiena, 17. augusts 16.00, Mazā zāle 2,00 €
Piektdiena, 18. augusts 16.00, Mazā zāle 2,00 €
Sestdiena, 19. augusts 16.00, Mazā zāle 2,00 €
Konkursa programmā iekļautas 25 īsmetrāžas filmas no 11 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Islandes, Norvēģijas, Polijas, Krievijas, katru dienu piedāvājot iepazīt astoņas jaunākās Baltijas reģiona īsfilmas.

Izrāde "Daugi" (Maskava, producentu grupa "M-ART")
Ceturtdiena, 17. augusts 19.00, Lielā zāle 10,00–20,00 €
Viens no galvenajiem aktieriem nopērk plaši pazīstama mūsdienu mākslinieka gleznu, taču gaidītās atzinības vietā saņem plaša mēroga skandālu ar draugu piedalīšanos. Režisore Jūlija Meņšova. Lomās: Andrejs Merzļikins, Dmitrijs Muhamadejevs un Konstantins Juškevičs.

"Tas, ko viņi neredz". Ārpuskonkursa filma
Ceturtdiena, 17. augusts 19.30, Mazā zāle 2,00 €
Filmas pamatā ir stāsts par medmāsu, kas iemīlas savā pacientā - jaunā zinātniekā, kurš mākslīgā intelekta izstrādes procesā ir nonācis komā. Vīrieti gaida ilgstoša atveseļošanās, bet abus varoņus kopā - grūts ceļš uz savstarpēju uzticēšanos.

"Sapņu zivs". Ārpuskonkursa filma
Ceturtdiena, 17. augusts 21.00, Mazā zāle 2,00 €
Romāns dodas uz nelielu kūrortpilsētiņu Igaunijā, kur, peldēdamies jūrā, sākt slīkt. Vīrieti izglābj Helēna - kaila, skaista sieviete, kas parādījās no nekurienes. Galvenais varonis zaudē sākumā ēstgribu, tad interesi pret darbu un visbeidzot iet slīcināties, cerot atkal satikt daiļo jūras jaunavu.

"Tas, ko viņi neredz". Ārpuskonkursa īsfilmu programma
Piektdiena, 18. augusts 13.30, Mazā zāle 2,00 €
18. augustā V starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls "Open Place" 2017 Rēzeknē piedāvās Meksikas režisoru īsfilmu programmu. Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

"Reiz Rēzeknē". Īsfilmas pirmizrāde
Piektdiena, 18. augusts 20.00, Mazā zāle 2,00 €
Svētdiena, 20. augusts 16.00, Mazā zāle 2,00 € (papildseanss)
Mistikas un komisku situāciju pilnas īsfilmas projektā darbojās Krievijas un Latvijas parstāvji: "Vēlēšanu diena – 2" autors, režisors Aleksandrs Baržaks, izpilddirektors – Edgars Blinovs, producents – Sergejs Novožilovs. Lomās: J. Arzamasova, E. Zalaks, M. Kolosovs, A. Līcītis, S. Rubule, A. Bulis, J. Danilina.

"Atmiņas par nākotni". Kino un mūzikas vakars uz Jumta terases
Piektdiena, 18. augusts 20.30, Jumta terase 6,00–7,00 €, GORS
Režisora Džeimsa Kenta biogrāfiskā drāma (Lielbritānija, Dānija) "Atmiņas par nākotni" (Testament of Youth) ar Alisiju Vikanderi galvenajā lomā. Jaunība, sapņi, pirmā mīlestība... Visu izpostīja karš. Filma stāsta par sievieti Veru Briteinu, kura devās uz Pirmo pasaules karu kā medmāsa. Viņas brālis, mīļotais un tuvākie draugi gājuši bojā. Atgriezusies mājās, viņa saprot, ka notikušais ir pārvērtis viņas dzīvi. Lai nepazaudētu sevi pavisam, viņa ķeras pie rakstīšanas. Pirms filmas – iespēja baudīt mūziķu uzstāšanos.

Latvijas Kultūras akadēmijas studentu filmu maratons.
Sestdiena, 19. augusts 12.00, 1. stāva semināru zāle bezmaksas
Skatītājiem tiek piedāvāts ieskatīties Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura studiju programmas "Audiovizuālā māksla" un maģistra studiju programmu "Audiovizuālā māksla: filmu režija un producēšana" studentu filmas – neparastas, izaicinošas, intriģējošas, apcerīgas – dažādas. Tādas, kas raksturo topoša režisora skatījumu uz mūsdienu pasauli un tajā notiekošo. Līdzās filmu maratonam arī diskusija par kino izglītības iespējām Latvijā.

Jurija Stojanova koncertizrāde "Savējiem"
Sestdiena, 19. augusts 19.00, Lielā zāle 5,00–9,00 €
Šajā emociju un humora piepildītā monoizrādē Jurijs Stojanovs aicina skatītājus doties ceļojumā mākslinieka dzīves aizkulisēs, kur aktieris un humorists dalīsies ar interesantiem stāstiem, faktiem, novērojumiem un atmiņām no savas biogrāfijas.

"Laika valdnieks". Ārpuskonkursa filma
Sestdiena, 19. augusts 19.00, Mazā zāle 2,00
Slepenajā skolā vairāku gadu garumā tiek gatavoti četri "universālie zaldāti" vecumā no 18 līdz 20 gadiem. Viņiem būs jādodas uz Ivana Bargā laikmetu un jānovērš cara vecākā dēla traģiskā nāve, kas notika 1581. gadā. Tādā veidā tiks izjaukta vēsturisko notikumu gaita. Režisors Aleksandrs Baršaks.

"Smalkās aprindas". Kino vakars uz Jumta terases
Sestdiena, 19. augusts 21.00, Jumta terase 4,00–5,00 €, GORS
Režisora Vudija Alena romantiskā drāma, komēdija (ASV) "Smalkās aprindas" (Cafe Society) ar lielisku aktieru sastāvu – Džesi Eizenbergu, Kristenu Stjuartu, Bleiku Laivliju un citiem. Filmas darbība norisinās pagājušā gadsimta 30-tajos gados. Jauns vīrietis ierodas Holivudā, cerot strādāt filmu industrijā. Viņš iemīlas sava ietekmīgā tēvoča šarmantajā sekretārē. Taču mīlas lietās viss neiet tā, kā plānots, un salauztu sirdi viņš atgriežas Ņujorkā, kur tiek ierauts Manhetenas smalko aprindu nakts uzdzīvē.

Kinofestivāla "Open Place 2017" noslēguma koncerts
Svētdiena, 20. augusts 17.00, Lielā zāle 5,00–9,00 €
Kinofestivāla "Open Place" noslēguma koncerts, kurā tiks paziņoti filmu konkursa uzvarētāji. Vada Dita Lūriņa un Andris Bulis. Piedalās Latvijas un Krievijas kino un teātra aktieri

"Vectēvs, kas bīstamāks par datoru". Latgales pirmizrāde
Otrdiena, 22. augusts 18.00 Mazā zāle 3,50 €, GORS
Režisora Vara Braslas jaunākā filma visai ģimenei. Astoņgadnieka Oskara vasaras brīvdienas lauku mājās sākas kā nebeidzams cīniņš ar vectēvu, bet pārvēršas par abu vīru draudzību, kas spēj izpestīt vecmāmiņu no viņas skolnieka iecerētas avantūras. Lomās Mārtiņš Vilsons, Markuss Jānis Eglītis, Akvelīna Līvmane, Eva Ozola, Mārtiņš Meiers, Uldis Dumpis, Lauris Dzelzītis, Alise Polačenko, Inese Pudža, Vizma Kalme.

Klavieru kvartets "RIX". Kamerkoncerts "Vīnes vilinājums"
Piektdiena, 25. augusts 19.00, Mazā zāle 10,00–13,00 €, GORS
RIX klavieru kvartets dibināts 1993. gadā, kad altiste Ilze Kļava, čellists Reinis Birznieks un vijolnieks Sandis Šteinbergs satikās pianista, profesora Jāņa Maļecka kameransambļa klasē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. RIX muzikālo sniegumu pašos pamatos varētu raksturot trīs vārdi – spēks, struktūra un izsmalcinātība. Jo aiz viņu kopīgā spēka, darba struktūras un spēles izsmalcinātības slēpjas tik nopietns briedums, ka paver plašākos horizontus radošiem sasniegumiem. Latviešu mūsdienu komponists Arturs Maskats atzīmējis, ka RIX klavieru kvartets spēj pakļaut publiku un otru tik spilgtu, fascinējošu vienību viņš nezinot.

"Aizņemos līgavaini". Kino vakars uz Jumta terases
Piektdiena, 25. augusts 20.30, Jumta terase 6,00–7,00 €, GORS
Režisora Lūka Grīnfilda romantiskā komēdija "Aizņemos līgavaini" (Something Borrowed) ar Keitu Hadsoni, Dženiferu Gudvinu, Kolinu Eglsfildu, Stīvu Hoviju un Džonu Krasinski. Reičela ir talantīga juriste prestižā Ņujorkas advokātu birojā, taču joprojām neprecējusies, kā to viņai vienmēr atgādina labākā draudzene Dārsija, kas pati tikko kā saderinājusies. Pirms filmas – iespēja baudīt mūziķu uzstāšanos.

"Auļi" un "Tautumeitas". Koncerts "Lai māsiņa rotājās!"
Sestdiena, 26. augusts 19.00, Lielā zāle 15,00–19,00 €, GORS
Dūdu un bungu grupa "Auļi" un etno mūzikas grupa "Tautumeitas" apvienojušās kopīgā projektā, lai radītu krāšņu un unikālu mūzikas programmu "Lai māsiņa rotājās!". 17 mūziķiem kāpjot uz skatuves, tiks izspēlēts un izdziedāts cilvēka dzīvē nozīmīgais precību un kāzu posms. Mūzikas grupu "Auļi" un "Tautumeitas" sadarbībai gluži likumsakarīga ir kāzu tēma. "Auļu" dūdu un bungu spēcīgais skanējums visnotaļ pārstāv vīrišķo elementu, bet "Tautumeitas" (pats grupas nosaukums jau ietver sevī kāzu tematiku - tautās iešanu), ar izteikti maigāku skanējumu, tomēr gana jaudīgu daudzbalsīgo dziedāšanu, pārstāv sievišķo.

"Sapņu komanda 1935". Kino vakars uz Jumta terases
Sestdiena, 26. augusts 21.00, Jumta terase 4,00–5,00 €, GORS
Režisora Aigara Graubas filma "Sapņu komanda 1935" ir stāsts par Latvijas basketbola izlasi. 1935. gadā Ženēvā tiek rīkots pirmais Eiropas čempionāts basketbolā. Čempionātam gatavojas arī Latvijas valsts vienība. Jaunais treneris Baumanis ir pārliecināts, ka viss ir iespējams, viņš tic, ka basketbols var kļūt par populāru spēli, ka var apvienot cilvēkus ar dažādām interesēm un ambīcijām vienotam mērķim, ka visas valstis Eiropā ir vienlīdz svarīgas un līdzvērtīgas un uzvarēs labākais.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.129462sec.