«Graidi» un «Undīne» sadziedāsies Rēzeknē

28. oktobrī plkst. 17.00 Rēzeknes vīru koris “Graidi” un Carnikavas sieviešu koris “Undīne” aicina uz sadraudzības koncertu Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3).

Carnikavas sieviešu koris “Undīne” darbību uzsāka 1980. gada janvārī. Kopš tā laika koris  “Undīne” ir piedalījies visos Dziesmu svētkos, kā arī “Rīgai 800” un “Rīgai 810” jubilejas pasākumos, tāpat aktīvi piedalās dažādās skatēs un konkursos kā Latvijā, tā ārpus tās robežām. Koris “Undīne” uzstājies Polijā, Slovākijā, Lietuvā, Igaunijā, Armēnijā, Somijā, Ungārijā, Čehijā, Nīderlandē, Vācijā, Austrijā, Itālijā, Horvātijā u. c. Kopš kora izveidošanas brīža to ir vadījuši vairāki diriģenti: Ludmila Aizpuriete, Rudīte Zelmene, Guntars Felsbergs, Verners Krēsliņš, Baiba Ozoliņa. Šobrīd kora diriģentes ir Inese Grīnberga un Aija Auziņa, koncertmeistars – Ivars Kraucis.

Rēzeknes vīru koris “Graidi” darbību uzsāka 2009. gada janvārī un jau tā paša gada martā piedalījās pirmajā vīru vokālo ansambļu konkursā Latvijā “Mēs tikāmies martā”, kur ieguva otro vietu.  Koris ar panākumiem regulāri piedalās koru skatēs (2017., 2016. g. – I pakāpe, 2015. g. – Augstākā pakāpe) un Vispārējo latviešu dziesmu svētku koru karos (2013. g. – 5. vieta). Katru gadu koris “Graidi” sniedz vairākus koncertus un piedalās festivālos gan Latvijā, gan ārvalstīs – Lietuvā, Krievijā, Baltkrievijā, Bulgārijā u. c. Vīru koris ir Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku, Baltijas valstu studentu Dziesmu un Deju svētku “Gaudeamus” un Latgales Dziesmu un deju svētku dalībnieki. Kora “Graidi” repertuārā ir gan latviešu klasiķu skaņdarbi, gan tautasdziesmu apdares un ārzemju komponistu darbi, vīri regulāri iesaistās arī dažādos muzikālos projektos, tostarp izspēlēta dzejas izrāde “Piļsātā nikod napalīk tymss” (2012). Diriģents – Jānis Mežinskis, koncertmeistars – Einārs Lipskis.

Nāciet un izbaudiet dziesmu svētkus, jo kur satiekas divi kori, tur visa pasaule skan līdzi!

Ieeja koncertā – brīva.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.17622495sec.