Latvijā norisināsies Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa, īpaši aicina uz pasākumiem Rēzeknē

Katru gadu novembrī Latvijas bibliotēkās notiek Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa. Gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata.

Šogad Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa  notiek no 13.–19. novembrim un pirmdiena, 13. novembris, ir Lielā lasīšanas diena. Katru gadu šīs nedēļas ietvaros tiek aktualizēta kāda tēma.  Šī gada tēma  ir  Ziemeļu salas.

Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļai ir trīs kopējie lasījumi – Rīta stunda pašiem mazākajiem lasītājiem, Krēslas stunda pieaugušajiem, kā arī jau otro gadu tiek piedāvāts lasījums pusaudžiem. Tā kā projektā var iesaistīties ikviena bibliotēka, projekta vadītāji vēlas, lai projektā piedalās pēc iespējas vairāk bibliotēku. Un vai šādu – viena fragmenta kopā lasīšanu dažādās valodās vienlaicīgi vairāk nekā 2000 bibliotēkās nevarētu uzskatīt par neoficiālu pasaules rekordu?

Visi Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas pasākumi ir bez maksas. Vienīgais, kas nepieciešams ir radošums, izdoma un vēlme piedalīties projektā.

Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā – Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību Norden Latvijā. Ziemeļvalstīs projekts norisināsies jau 21. reizi, Latvijā – 20. reizi. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.

Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā un tās filiālēs – 2. bibliotēkā un Bērnu bibliotēkā notiks grāmatu lasījumi, būs apskatāmas literatūras izstādes par Ziemeļvalstu literatūru. Zīmīgs datums – 14. novembris, šajā dienā aprit 110 gadu jubileja zviedru rakstniecei Astridai Lindgrēnei, kuras literāro varoni Pepiju pazīst gan lieli, gan mazi lasītāji visā pasaulē. Rakstnieces piemiņai Bērnu bibliotēkā un 2. bibliotēkā skatāmas literatūras izstādes. Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļā 2. bibliotēkā skatāma izstāde “Norūdīta ziemeļu skarbumā: Ziemeļvalstu tautu literatūra”.

16. novembrī plkst. 16.00 ikvienu aicinām uz Krēslas stundas lasījumu “Bagātību meklējumos” Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkā. Savukārt Rēzeknes Centrālajā  bibliotēkā Lielajā lasīšanas dienā, 13. novembrī plkst. 16.00 notiks Krēslas stundas lasījums vienlaicīgi ar vairāk nekā 2000 bibliotēkām Latvijā, Ziemeļvalstīs un pārējās Baltijas valstīs,  uzskatot to par neoficiālu pasaules rekordu!

Nepaej garām bibliotēkai gada tumšākajā mēnesī, ienāc – kopā lasīsim grāmatas!

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38813901sec.