Pirmo reizi Latvijā tiks izrādīts košais koncertstāsts «Roždestvo»

Jau šajā sestdienā, 13. janvārī, Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē viesosies Latvijā nu jau labi zināmā folkgrupa “Otava Yo” (Отава Ё) no Sanktpēterburgas, lai pirmo reizi Latvijā kopā ar teātri “Pežo kunga ceļojošās lelles” izrādītu košo un muzikāli krāsaino koncertstāstu “Roždestvo” (Рождество/Ziemassvētki).

Latgales vēstniecība GORS katru gadu Ziemassvētku koncertu sēriju noslēdz Pareizticīgo Ziemassvētku laikā. Pērn koncertzālē viesojās Igaunijas Filharmonijas kamerkoris ar koncertprogrammu “Magnificat”, pirms tam vīru koris “Pravoslavnije pevčije” (Pareizticīgo dziedoņi) no Maskavas, bet šajā gadā savu versiju sen zināmām krievu Ziemassvētku dziesmām atskaņos grupa “Otava Yo”.  

Koncertstāsts “Roždestvo”, ko grupa “Otava Yo” veidojusi kopā ar teātri “Pežo kunga ceļojošās lelles” (Театр "Странствующие куклы господина Пэжо”), pirmizrādi piedzīvoja 2011. gada 13. decembrī Sanktpēterburgā un nu katru gadu tiek izrādīta visā Krievijā, taču Latvijā tā būs skatāma pirmo reizi. “Roždestvo” pamatā ir kristiešu tradīcijas un krievu tautasdziesmas. Izrādes varoņi ir labi zināmie Ziemassvētku stāsta tēli – Jaunava Marija, Jāzeps, Austrumu gudrie, enģelis un citi, izrāde paredzēta plašai publikai – gan jauniešiem, gan pieaugušajiem, gan ģimenēm ar bērniem. Grupa “Otava Yo” koncertstāstā atskaņos Ziemassvētku dziesmas sev raksturīgajā manierē, izmantojot dūdas, vijoles, stabules un kokles, bet teātra “Pežo kunga ceļojošās lelles” aktieri uzburs neatkārtojamu svētku gaisotni ar dejām un maskām – divus metrus augstiem mākslas darbiem, kas veidoti oriģinālā tehnikā. Savu svētību izrādei devusi arī Krievijas Pareizticīgo baznīca.

“Otava Yo” ir dziesminieku, mūziķu un stāstnieku kolektīvs no Sanktpēterburgas, kas radies 2003. gadā. Savā mūzikā grupa integrē krievisko un eiropeisko folkmūziku, savienojot to ar mūsdienīgiem ritmiem. Grupas mūziķi izmanto gan mūsdienīgus, gan tautas mūzikas instrumentus. “Otava Yo” uzstāšanās vienmēr ir enerģijas, prieka un humora pilnas. Grupa katru gadu koncertē arī Latvijā, pārsvarā Rīgā. Viesošanās Latgales vēstniecībā GORS būs “Otava Yo” otrā uzstāšanās reize Rēzeknes pusē.

Sanktpēterburgas teātris „Pežo kunga ceļojošās lelles” ir karnevāla kultūras, masku, groteskas un joku teātris, kas dibināts 1993. gadā. Teātris veido izrādes, kurās aizraujošas un šausmīgas, dīvainas un izklaidējošas maskas priecē publiku ar dažādiem stāstiem, īstām zobenu cīņām, vēsturiskām dejām, jokiem un trikiem labākajās Eiropas Karnevāla tradīcijās.

Biļetes uz 13. janvārī plkst. 18.00 paredzēto koncertstāstu “Roždestvo” sarūpējamas Latgales vēstniecības GORS un “Biļešu Paradīze” biļešu sistēmās. Biļešu cena no 13,00 līdz 19,00 €. Pirms koncertstāsta “Roždestvo” plkst. 16.30 Latgales vēstniecības GORS Mākslas galerijā aicinām uz mākslinieces Tajas Belles (Taya Bell) personālizstādes atklāšanu.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50732613sec.