“Latvijas skolas soma” Latgales Kultūrvēstures muzejā

No 2018. gada septembra visā Latvijā sākas LR Kultūras ministrijas rīkotā iniciatīva “Latvijas skolas soma”, kura ir lielākā Latvijas valsts simtgades dāvana vairāk nekā 200 000 bērniem un jauniešiem, sniedzot iespēju pieredzēt un iepazīt Latvijas vērtības caur dažāda veida kultūrpiedāvājumu, līdz ar to spēcinot jaunās paaudzes valstiskās piederības apziņu un nacionālo identitāti.

Latgales Kultūrvēstures muzejs (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) “Latvijas skolas somas” ietvaros šajā mācību gadā piedāvā iepazīt un piedzīvot vairākas muzejpedagoģiskās nodarbības, kas veidotas ar mērķi veicināt bērnu un jauniešu kultūrizglītību caur kultūrvēsturisko notikumu, kultūras mantojuma un nacionālo vērtību apguves procesu.

Šogad muzejs aicina skolēnus piedalīties 17 muzejizglītībā balstītās programmās. Programmas “Māla pikuča piedzīvojumu” ietvaros būs iespēja iepazīties ar vienu no Latvijas kultūras kanona vērtībām – Latgales podniecību. Programmā “Kā top maize” būs iespēja izsekot grauda ceļam līdz rudzu maizes klaipam, savukārt programma “Zemes dzīļu noslēpumi” piedāvā iejusties arheologu lomās un izzināt Rēzeknes vēsturi. Tāpat būs iespēja pieredzēt Jāņa Klīdzēja un Jāņa Streiča radītā darba “Cilvēka bērns” iemiesošanos muzejiskā gaisotnē, vai izjust latgalieša būtību programmā “24 stundis latgalīts”.

Novembrī skolēnus īpaši aicinām izdzīvot vienu no nozīmīgākajiem Latvijas vēstures notikumiem programmā “Latvijas Brīvības cīņas”. Latvijas un Latgales vēstures un cilvēku likteņgaitas varēs piedzīvot muzejpedagoģiskajās programmās “Latgales Atbrīvošanas piemineklis – no idejas līdz sirdij”, “Dzied circenītis aizkrāsnē” un “1991. gads – barikāžu laiks”.

Tautas mantojuma, cilvēka sendienu dzīvesveidu un seno amatu klātbūtni bērni un jaunieši varēs sajust tādās muzejpedagoģiskajās programmās kā “Viss par pienu”, “Dzīpariņa stāsts”, “Senās spēles un rotaļas” u. c.

Bērni, kuri sper pirmos soļus burtu pasaulē, ir laipni aicināti uz programmu “Pašiem sava ābece”, kur varēs piedzīvot burtu zinības kopā ar burtu draugiem – 100 latviešu dzejnieku bilžu grāmatiņām Biki-Bukiem un izdevniecību “Liels un mazs”. Tiem, kuri muzeju apmeklēs pirmo reizi, Latgales Kultūrvēstures muzejs ir sagatavojis īpašu muzeja pasaules iepazīšanas un mākslas pasaules apguves iespēju programmā “Pirmo reizi izstādē”.

Muzejā esošās vēsturiskās liecības un krājuma kolekcijas ir lielisks valsts kultūrmantojuma apguves avots, ko bērni un jaunieši, pateicoties muzejpedagoģiskajām programmām, var apgūt vieglā un autentiskā gaisotnē, veidojot gan objektīvu kultūrizpratni par valsts vēstures notikumiem, gan attīstot sevī radošo potenciālu, gan veicinot nacionālās apziņas izpratni.

Aicinām uz Latvijas un Latgales kultūrvēsturiskā mantojuma pieredzēšanu muzejā! Uz tikšanos “Latvijas skolas somā”!

Informāciju par muzejpedagoģiskajām programmām skatīt šeit:

http://rezekne.lv/latgales-kulturvestures-muzejs/

Informāciju par “Latvijas skolas somas” aktivitātēm skatīt šeit:

https://www.km.gov.lv/lv/kultura/kultura-timekli/projekti/kulturas-norises-berniem-un-jauniesiem

Tālrunis uzziņām un programmu pieteikumiem: 64622464

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.861027sec.