Tuvojas Latgales mākslinieku darbu izstāde RUDENS 2018 “Es Latvijā”

Latvijas simtgades vasara vēl nedomā atkāpties, lai gan gaisā jau virmo rudenīgas vēsmas. Mūsu valsts simtās dzimšanas dienas svētku plašajā programmā iekļaujas arī Latgales mākslinieku devums ar kārtējo RUDENS izstādi. Šogad izstādes atklāšana ir plānota piektdien, 16. novembrī, plkst. 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē). Izstādes moto – “Es Latvijā” – ļauj brīvi interpretēt tēmu, kura sabiedrībā virmo jau vismaz divus pēdējos gadus, meklējot atbildi sevī.

Arī mākslinieki Latgalē šajā pirmssvētku gaisotnē ir rosīgi strādājuši savās darbnīcās un plenēros, rīkojuši mākslas skates un personālizstādes, uzdodot sev jautājumu: kas man pašam ir svarīgs, dzīvojot savā valstī, un kādas sajūtas es vēlos izteikt mākslas valodā, ko izcelt un akcentēt. Vai tā būtu glezniecība vai grafika, tēlniecība vai instalācija – ikviens mākslas darbs ir tapis kā veltījums Latvijai, paužot ne tikai prieku vai sajūsmu, bet arī rūpes un satraukumu, iedziļināšanos un filozofiskas pārdomas.

Izstādes darbu atlasei ir gaidīti dažādāku mākslas veidu pārstāvju dažādu žanru mākslas darbi brīvā tēmas pasniegumā. Aicinām māksliniekus iesniegt savus mākslas darbus RUDENS 2018 izstādei Latgales Kultūrvēstures muzejā sākot no 1. oktobra līdz 3. novembrim.

Svinēsim Latvijas valsts dzimšanas dienu kopā, atklājot Latgales mākslinieku darbu RUDENS 2018 izstādi “Es Latvijā” simtgades svētku priekšvakarā!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20768404sec.