Lūznavas muižā apskatāma populāra «Instagram» konta izstāde

2019. gada 8. februārī, Lūznavas muižā tiks atklāta populārā sociālā tīkla "Instagram" konta @dailypurrr, kurā katru dienu tiek publicēts vienkāršs, bet asprātīgi zīmēts kaķis, darbu izstāde. Konts, kura autors ir rēzeknietis, janvāra vidū pārsniedzis 100 000 sekotāju skaitu no visas pasaules.

Instagram konta @dailypurrr autors ir rēzeknietis Ainārs Olūtnieks. Konts janvāra vidū pārsniedzis 100 000 sekotāju (šobrīd jau vairāk nekā 110 000) no dažādām pasaules valstīm lielu pulku. Konta panākumu atslēga – katru dienu publicēts vienkāršs, bet asprātīgi zīmēts kaķis, kura fotogrāfiju Ainārs atradis internetā vai viņam to iesūtījuši sekotāji. Ainārs, kurš ikdienā strādā dizaina jomā, projektu uzsācis gandrīz nejaušības dēļ – jau sen gribējis zīmēt kaut ko, kas ir maksimāli vienkāršs un talkā nākusi arī mākslas skolā gūtā pieredze. "Biju pārmēģinājies simtiem ideju, un vienā brīdī sapratu, ka vajag sākt zīmēt ļoti primitīvus kaķus. To darīju diezgan ilgu laiku līdz mani internetā pamanīja. Tobrīd biju sazīmējis jau kādus 90 kaķus," par konta ideju stāsta tā autors. Aināra aktivitātes pamanījuši arī visā pasaulē populāras joku lapas, piemēram, "9GAG.com", kam ir vairāk nekā 40 miljoni sekotāju. Pirmais @dailypurrr kaķis sociālajā tīklā "Instagram" publicēts 2017. gada 26. jūlijā, bet nu īstenojusies vēl viena ideja – zīmējumus varēs apskatīt ne tikai digitāli internetā, bet arī izstādē. Izstādes ideju rosinājusi Lūznavas muižas komanda, gribot kopā ar Aināru priecāties gan par @dailypurrr panākumiem, gan lepojoties ar radošiem novadniekiem.

Sasniedzot 100 000 sekotāju skaitu, Ainārs bija priecīgs: "Grūti aptvert šo domu un milzīgo cilvēku skaitu, kam šī lapa kļuva par nelielu ikdienas rituālu. No Tokijas līdz Losandželosai. Cilvēki katru dienu gaida kārtējo neveiklo zīmējumu ar kaķiem. Nekādas reklāmas, nekādu īso un ātro ceļu, nekādas naudas ieguldīšanas, tikai un vienīgi neatlaidība, ikdienas zīmējumi un veiksmes deva. Nu jums ir personīgais rēzeknietis, kam sanāca iekarot 100 000 cilvēku sirdis un prātus!"

Izstādē no 8. februāra līdz 8. martam būs aplūkojami 20 no šobrīd vairāk nekā 440 digitālajiem zīmējumiem, kuriem katru dienu internetā pievienojas jauns darbs. Lūznavā skatāmo darbu izlasi veidojis pats @dailypurrr autors. Izstādes atklāšanā 8. februārī plkst. 17.00 Aināru varēs satikt arī klātienē. @dailypurrr izstāde Lūznavas muižā būs skatāma katru dienu (izņemot pirmdienas, tad muiža slēgta) no 9.00 līdz 16.00. Plašāka informācija atrodama šeit.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2540381sec.