Gulbenes novads aicina uz Leģendu nakts pasākumiem

2018. gada 27.oktobrī, Gulbenes novadā notiks Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētais pasākums – Leģendu nakts. Tiek aicināts ikviens interesents doties uz Stāmerienas pils parku, kur notiks sajūtu pastaiga "Meklējot "Gepardu"", savukārt Lizuma muižas pilī norisināsies "Stāstnieku konkurss".

No plkst. 20:00 Stāmerienas pils parkā varēs doties sajūtu pastaigā "Meklējot "Gepardu"". Gaismu, skaņu un rudenīgo laikapstākļu ieskautiem, apmeklētājiem vajadzēs risināt dažādus uzdevumus, atrast savu "gepardu", un veiksmīgākos meklētājus sagaida arī pārsteiguma balvas. Dalības maksa – 1,50 EUR. Kafejnīca "Sonāte" Stāmerienas pils parka stāvlaukumā nosalušos sasildīs ar siltiem dzērieniem.

Plkst. 21:30 Stāmerienas tautas namā varēs skatīt teatrālas miniatūras pēc Džuzepes Tomazi di Lampeduzas romāna "Gepards" motīviem, ko rādīs Stāmerienas teātris (ieeja – bez maksas), bet jau no plkst. 22:00 sāksies balle kopā ar grupu "Kruīzs" (ieejas maksa – 4,00 EUR). Pasākums notiek, atzīmējot Dž.T.di Lampedūza pasaulslavenā romāna "Gepards" izdošanas 60. gadadienu un režisora Viskonti  uzņemtās filmas "Gepards", 55.gadadienu. Vairāk informācijas par Leģendu nakts pasākumiem Stāmerienā variet saņemt Tūrisma informācijas centrā "Stāmeriena", zvanot pa tālruni 25755784 vai rakstot uz e-pastu: [email protected]

Savukārt Lizuma muižas pils Zilajā zālē plkst. 18:00  stāstītāji un klausītāji varēs piedalīties Leģendu nakts – Stāstnieku konkursā. Dalībnieki tiek aicināti sagatavot vienu interesantu, senu stāstu vai leģendu par sevis izvēlētu tēmu, un izstāstot to pārējiem konkursa dalībniekiem, pasākuma apmeklētājiem un žūrijas komisijai, labākie stāstītāji saņems apbalvojumus. Pasākuma organizatori aicina stāstniekus iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanīt pa tālruni 26550837.

Vairāk informācijas par Leģendu nakts pasākumiem un citām tūrisma un atpūtas iespējam Gulbenes novadā variet atrast www.visitgulbene.lv.

Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētā Leģendu nakts Latvijas novada pilīs un muižās notiek jau septīto gadu, aicinot ikvienu iepazīt vērtīgo kultūrvēsturisko mantojumu īpašā gaisotnē.  Ar Leģendu nakts pasākumiem Latvijas pilīs un muižās variet iepazīties šeit.

Leģendu nakts organizatori atgādina, ka pasākumi tiks fotografēti un bildes izmantotas publicitātes vajadzībām.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23203683sec.