Uzziniet vērtīgus ieteikumus, kas darīs jūsu uzturēšanos viesnīcā vēl patīkamāku

Labas viesnīcas vienmēr cenšas savus viesus lolot un lutināt, uzklausīt viņu vēlmes un padarīt viesošanās laiku par svētkiem, ko ar siltām atmiņām pieminēt vēl ilgi un likt atgriezties atkal un atkal. Taču ir dažas lietas, ko derētu atcerēties un ievērot arī pašiem viesiem – gan tādēļ, lai atstātu labu iespaidu par sevi, gan arī – lai izvairītos no pārpratumiem un ļautu viesnīcas personālam padarīt jūsu uzturēšanās laiku viesnīcā vēl patīkamāku, jūsu vēlmēm atbilstošāku. Tālāk publicējam dažus ieteikumus, ko apkopojuši laba līmeņa piecu zvaigžņu viesnīcu darbinieki. Jūs redzēsit, ka šie ieteikumi nepavisam nav grūti izpildāmi, bet prieks labu saprašanos būs visiem.

Ja esat pasūtījis brokastis numuriņā, sagaidiet tās apģērbts. Šī taču ir tik pašsaprotama lieta, ka tās īpaša pieminēšana izklausās smieklīgi, vai ne? Taču šādi gadījumi viesnīcās neesot nemaz tāds retums – brokastotāji acīm redzot ir tik izsalkuši, ka par apģērbu nemaz nav spējuši iedomāties. Taču papūlieties gan – ja sagaidāt brokastu piegādi “kā no mātes miesām nācis”, jūs nostādāt viesnīcas darbiniekus ļoti neērtā situācijā. Un sevi jau patiesībā arī.

Esiet pieklājīgi pret personālu, izturieties ar cieņu. Cilvēcīga komunikācija, tā sauktās “mazās sarunas”, “paldies” un dalīšanās iespaidos par viesnīcu vai pilsētu – tas viss liecina par jūsu labajām manierēm, un rada pozitīvu gaisotni.

Nebaidieties teikt, ja ko vajadzētu uzlabot. Daži cilvēki ir pārmēru kritiski pret visu, bet citi savukārt – tik kautrīgi, ka klusē pat tad, ja kaut kas tiešām nav kārtībā. Bet nevajag tā rīkoties. Kamēr vien iebildumi tiek izteikti pieklājīgā, konstruktīvā formā, viesnīcas darbinieki labprāt tos uzklausa un cenšas situāciju risināt, jo viesnīcām tiešām rūp tas, lai klienti prom dotos ar patīkamām atmiņām un atgrieztos atkal.

Nebaidieties izteikt arī neparastas vēlmes. Augstas klases viesnīcas, īpaši tās, kam raksturīga personalizēta pieeja viesiem, labprāt iespēju robežās īsteno arī neparastākas klientu vēlmes – piemēram, servēs šampanieti pludmalē, palīdzēs noorganizēt pārsteiguma ballīti vai bildinājumu stīgu mūzikas pavadībā. Tiesa, iespējām ir arī robežas. Ja klients vēlēsies čartera lidojumu uz Haiti nākamajā dienā, tad gan laikam viesnīca palīdzēt nevarēs – tas vienkārši nav viņu kompetencē.

Neizrādiet dusmas par to, ka personāls ierodas numuriņā. Tas vienkārši ietilpst viņu darba pienākumos – vairākas reizes dienā apstaigāt numuriņus, sakopt, atjaunot mini bāra krājumus un tamlīdzīgi. Ja vēlaties netraucēti atpūsties, vienkārši uzkariet uz durvīm attiecīgu zīmi – tādā gadījumā gan nedz kāds nāks istabiņā, nedz klauvēs.

Izdariet savus pasūtījumus iespējami savlaicīgi. Ja vēlaties pasūtīt, piemēram, brokastis numuriņā, nedariet to pēdējā brīdī. Tā jūs aiztaupīsit lieku stresu gan sev, gan darbiniekiem. Viesnīcā, tai skaitā virtuvē, visi darbojas pēc stingra grafika, un rīta cēlieni ir ļoti aizņemti. Ja pasūtījums būs izdarīts iepriekšējā vakarā, tā būs garantija, ka saņemsiet tieši to, ko vēlaties un tieši laikā.  

Neizvaicājiet personālu par to, vai un kādas slavenības pašlaik uzturas viesnīcā. Viņi tāpat to neteiks, un jums jāsaprot, ka jebkura viesa konfidencialitāte augstas klases viesnīcai ir absolūts tabu, cieņas, goda un reputācijas jautājums.

Pastāstiet par sevi vairāk. Ja reģistrējoties vai uzturēšanās laikā pastāstīsit par sevi, dosit vairāk informācijas par jums kā cilvēku, savām vēlmēm un patikšanām (piemēram, ka jums patīk ziedi, vai – kas garšo, kas – ne), viesnīcai attiecīgi būs iespēja jūsu vēlmes piepildīt un padarīt jūsu uzturēšanos vēl patīkamāku.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22400808sec.