Neliela un ērta ierīce, kas atvieglos dzīvi izklaidīgiem ceļotājiem (un ne tikai) [1]

Vai esat no tiem cilvēkiem, kas ceļojuma laikā pēkšņi attopas, ka vairs neatceras, kurā no daudzajām ļoti līdzīgajām ieliņām atstājuši nomas auto? Kas regulāri aizmirst vai pazaudē atslēgas, makus un citas svarīgas lietas, un nevar atrast telefonu paši savā mājā? Šīs patiesībā ir gluži ikdienišķas situācijas, kas var gadīties katram. Jūsu dzīvi, iespējams, varētu atvieglot kāda pavisam neliela un ērta ierīce.

Kāds veiksmīgs start-up uzņēmums no Kalifornijas ir radījis nelielu, elegantu izsekošanas ierīci TrackR, tikai mazliet lielāku par divu eiro monētu. TrackR darbojas komplektā ar viedtālruņa aplikāciju, un tās darbības princips ir pavisam vienkāršs – nelielo žetonu piestiprina pie savām stratēģiski svarīgajām lietām, kuras visbiežāk mēdz noklīst (katrs jau pats zina, kuras tās ir), un no interneta ielādē telefonā attiecīgu aplikāciju (tās ir bez maksas, pieejamas gan iPhone, gan Android telefoniem), un saslēdz abus kopā. Visam procesam nevajadzētu aizņemt vairāk par 5 minūtēm. Tālāk jau, aktivizējot aplikāciju un izvēloties vajadzīgās ierīces ikonu, karte viedtālruņa ekrānā ziņo par priekšmeta atrašanās vietu – piemēram, kur tad īsti tas auto ir noparkots, vai kur aizmirsta somiņa, vai kuras pludmales smiltīs šobrīd atrodas atslēgas.

Ja lieta pazudusi turpat acu priekšā kaut kur istabā, var izmantot zvanīšanas funkciju. Līdzīgā veidā var atrast arī pašu telefonu (vairs nav vajadzīgs otrs cilvēks, kam lūgt, lai piezvana), jo zvana sistēma darbojas arī otrādā virzienā – pietiek nospiest zvana taustiņu uz žetona, un telefons iezvanīsies arī tad, ja tam būs uzstādīts klusuma režīms. Aplikācija ļauj uzstādīt arī dažādas papildus funkcijas – piemēram, lai tā ar skaņas signālu jūs brīdinātu, ja pārāk attālinieties no izsekojamā objekta (iespējams – grasāties to atkal aizmirst), vai – atgādinājumus neaizmirst svarīgo objektu, ja pats būtiski maināt atrašanās vietu.   

Stresa pilnu situāciju aiztaupīšana izklaidīgiem cilvēkiem nav vienīgais TrackR ierīces pielietojums. To var arī, piemēram, piestiprināt pie kakla siksniņas mājas mīlulim, kuram piemīt netikums reizēm doties brīvsolī, un kuri pavisam viegli var pazust ceļojuma laikā. Vecāku sirdsmieram ierīci var piestiprināt bērnam. Galu galā, ceļojuma laikā itin veiksmīgi viens otru mēdz “pazaudēt” arī pieaugušie. Ierīci var paslēpt slepenā vietā automašīnā, kas palīdzēs izsekot mašīnas atrašanās vietu, ja tā būs kļuvusi par upuri zagļiem. Ar velosipēdu, klēpjdatoru vai somiņu tas varētu būt grūtāk izdarāms, bet varbūt tomēr ir iespējams.

Jāsaka, ka TrackR ir pasaulē iemantojis vērā ņemamu popularitāti, to iegādājušies jau vairāk kā pieci miljoni lietotāju. Ierīces aptuvenā cena ir 30 ASV dolāri, bet pārdevēji regulāri īsteno dažādas atlaižu akcijas.       


COMMENTS

(name)

1 Ceļotājs 07/05/2017 15:12 Ļoti paviršs raksts. Šīs brīnumierīces spējas ir krietni pārspīlētas. Nav minēts, kas tā darbojas ar bluetooth savienojumu, kas nozīmē, ka ārpus savienojuma sniedzamības zonas tā vairs nedarbojas. Līdz ar to par atslēgu meklēšana pludmalē vari aizmirst, ja vien neesi ļoti tuvu tai vietais, kur tās pazuda, par automašīnas izsekošanu vispār var aizmirst.


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30279016sec.