8 lietas, ko labāk nedarīt viesnīcā

Lai arī viesnīcās ir salīdzinoši tīra un droša vide, tāpat ir jāsaprot, ka tajās apmetas dažādi cilvēki – un vēl nesen, pāris stundas pirms istabiņā ienācāt jūs, tajā varēja notikt jebkas. Tāpēc ir pāris lietas, ko labāk viesnīcās nedarīt…

Neizmanto viesnīcas pultis

Pētījumi ir pierādījuši, ka viesnīcu istabas, lai arī cik ļoti tās tiktu tīrītas, ir diezgan netīras un baktēriju pilnas. Tas, gan protams ir atkarīgs no tā, kāda ir jūsu viesnīca, cik par to maksājat un cik rūpīgi savu darbu dara istabenes. Taču pati netīrākā lieta viesnīcā nereti ir tieši pults, kuras tīrībai uzmanības pievērš mazāk, nekā apkārtējās vides – kā putekļu slaucīšanai, gultasveļas maiņai u.c.

Neatstāj savas vērtslietas redzamās vietās

Ir dzirdēti pārāk daudzi stāsti, lai šo nepieminētu vispār. Teju katrs zina kādu, kam kas atgadījies (vai vismaz, kas zina kādu, kam tā atgadījies) viesnīcā – vai pazudis maks vai dārgie auskari. Ieteicams visas savas vērtslietas atstāt viesnīcas seifā – pat ja par to sanāk nedaudz piemaksāt, vai arī vienkārši – atstāt tās ārpus redzamajām vietām. Visdrīzāk, neviens pa jūsu zeķēm nerakņāsies, meklējot naudu un vērtslietas, taču ja dimanti vai zeltlietas stāvēs uz plauktiņa, kādam roka var paslīdēt…

Izmanto "lūdzu netraucēt" zīmes

Viesnīcas ir viesnīcas – un ja ceļo pāris, tad mēs jau visi zinām, kas tur notiek. Gan paša ceļojuma atmosfēra, gan tas, ka atrodaties jaunā vidē – tas viss raisa romantiku. Un tieši šādām lietām – vai arī brīžiem, kad nejūtaties labi, ir domāta zīmīte "lūdzu netraucēt"! izmantojiet to, lai nesanāktu lieki pārsteigumi – par tiem nebūsiet priecīgi nedz jūs, nedz arī istabene vai cilvēks, kas nāks labot jūsu salūzušo ledusskapi!

Skaļi neizrunā savas istabas numuru

Neizbļauj savu istabas numuru skaļi – nedz viesnīcas lobijā, nedz uz ielas vai kur citur. Šādā veidā vari tikai iekulties nepatikšanās – kāds izdomās, ka esi pārāk bagāts vai izdomās "patroļļot" un piezvanīs uz recepsiju, pasūtot 100 vārītas olas. Arī sarunājot tikties viesnīcā, labāk tiekaties viesnīcas telpās, nevis saki, lai cilvēks nāk uz tavu numuriņu.

Neatver un neaizver durvis

Viesnīca ir vieta, kur apmetas sveši cilvēki – tāpēc, pat ja juties tur kā mājās, atceries par drošību. Viens no cilvēka ieradumiem ir atvērt durvis pie katra klauvējiena – bet drošāk tomēr ir to nedarīt. Ja vien negaidi kādu viesi vai konkrēti nezini, ka kāds nāks, tad klauvēšanu ignorē. Ir viesnīcas, kur nav videonovērošanas gaiteņos, līdz ar to cilvēki var brīvi pārvietoties pa viesnīcu un starp tiem var gadīties arī kāds negodprātīgs… Tāpēc durvis – lai tās labāk paliek ciet. Tas pats ir arī par durvju aizvēršanu. Dzīvē gadās visādi, tāpēc uzmani duvis, citādi gadīsies kā šim čalim (video nav drošs apskatei bērniem un darbā (nu, atkarīgs kāds ir darbs…)).

Netuvojies mini-bāriņam

Pirmkārt jau mini-bārā nav nekas tāds, ko tev patiešām vajag. Ne to snikeru, nedz kolu – tev taču viņu nemaz nevajag. Otrkārt, arvien biežāk šīs ierīces tiek aprīkotas ar sensoriem – un ja atvērsi to ar lielāku spēku, sensors var iedarboties un domāt, piemēram, ka esi to snikeru paņēmis ārā un apēdis!

Neaizmirsti pārbaudīt istabas tīrību un stāvokli tad, kad ierodies tajā

Cilvēciskais faktors vienmēr var nostrādāt jokus – un ja istabu neaplūkosi pirms vēl tajā esi izkrāmējis savas mantas, vari palaist ko garām. Piemēram to, ka paklājā izdedzināts caurums. Un pēc savas vizītes, iespējams, tieši tev būs jāmaksā par jaunu paklāju – jo tev ierodoties taču nekādu caurumu nebija. Tāpat paskaties vai gultasveļa ir svaiga, istaba kārtīgi iztīrīta. Ja to darīsi pāris stundas pēc savas ievākšanās – būs grūti kādu pārliecināt, ka pie vainas neesi tu pats…

Nedzer krāna ūdeni

Lai arī Latvijā ierasts, ka krāna ūdens ir labs dzeršanai, arī Latvijā gadās visādi – un eksperti tomēr iesaka ūdeni pirkt – vai vismaz vārīt krāna ūdeni. Ārzemēs tas ir vēl nopietnāk – un labāk netaupi savu naudu un nopērc ūdeni pats!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:


Grand Palace Hotel
,


Rija Domus Hotel
,


Nikos Travel
,


Dome Hotel
,

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15960908sec.