Ceļošanas padomi no ceļošanas eksperta

Ar ceļošanu ir tāpat kā ar jebko citu - jo vairāk to dari, jo rodas lielāka pieredze un labāk zini kas un kā. Un zinot visas lietas, ir vieglāk ceļot - ietaupās laiks, izpaliek lieki pārsteigumi un nereti arī - lieki tēriņi.

Lūk, kāda ļoti pieredzējuša ceļotāja ieteikumi ceļošanai.

Esi gatavs uz izmaiņām

Jā, visi ir bijuši situācijā, kad tu plāno un plāno, prātā jau viss ir izdomāts, taču tad notiek kaut kas - tiek atcelts lidojums, saķer iesnas, pazaudē bagāžu vai tev nozog maku... Un šie ir tikai piemēri no miljoniem citu iespēju, kas var notikt - īpaši, atrodoties jaunā vidē. Taču esi gatavs tam - tu nevari kontrolēt ikkatru situāciju, tāpēc esi gatavs tam, ka kaut kas var mainīties. Nestreso par to - vairs jau mainīt neko nevarēsi! Tā vietā nodrošinies pret izmaiņām - samaksā pāris eiro par ceļojuma apdrošināšanu, pāris drēbes ieliec savā rokas bagāžā un otru bankas karti ieliec atsevišķi no sava maka.

Esi pacietīgs

Pēc ilgāka lidojuma vai pārbrauciena vienmēr ir nogurums un arī dažādi jautājumi - kur ir stacija, kur taksometrs, cikos attiet pēdējais "shuttle" autobuss, kur varu nopirkt padzerties, cik man ir laiks? Otrs variants ir tad, kad ilgāku laiku jānīkst kādā vietā, gaidot savu lidmašīnu vai vilcienu.

Tomēr padoms ir uztvert šo visu ļoti mierīgi. Ja ir pēdējais autobuss, tad gan pacenties uz to paspēt, bet visos citos gadījumos - nekas nemainīsies no tā, ka no lidmašīnas izkāpsi pēdējais (kas būs maksimums 5 minūtes vēlāk nekā pirmais izkāpējs, kas skrēja, lai tiktu ārā no lidmašīnas). Ievelc elpu un izbaudi jaunu vidi! Ja jāgaida uz transportu - jau iepriekš nodrošinies ar laika kavēkļiem - savā planšetē vai viedtālrunī ievieto kādu filmu, daudz jaunas mūzikas. Varbūt paņem līdzi kādu grāmatu!

Nebaidies prasīt palīdzību

Ikvienam vietējam palīdzēt kādam ārzemniekam ir ļoti patīkami - un tas, visdrīzāk, būs viņa dienas "highlights". Pat ja tikai prasīsi kur atrast pareizo autobusa pieturu! Cilvēkiem, īpaši Rietumu pasaulē, patīk palīdzēt vienam otram - un viņi par to ne tikai neprasīs atlīdzību, bet gan tieši otrādi - varbūt pat uzaicinās pie sevis, vēloties parādīt savu viesmīlību un iepazīt citu kultūru. Pajautā vietējam bārmenim, lai iesaka populārāko dzērienu, pajautā veikala pārdevējai ko nopirkt vislabāk vai viesnīcā - kurp doties! Runā ar cilvēkiem - tā tu tikai iegūsi!

Dalīšanās ir labākais veids kā izrādīt rūpes

Vienalga vai ceļo viens vai ar draugiem - dalies ar apkārtējiem. Dalies ar savu pārtiku, dzērieniem, stāstiem, padomiem. Tu būsi pārsteigts, cik ļoti atvērta ir pasaule un tās iedzīvotāji! 

Turies pie saviem lielajiem plāniem

Ja visu savu mūžu esi cerējis pavadīt dienu Luvrā, taču pārējie ceļotāji tur ir pabijuši, un vēlas doties kur citur, nebaidies teikt nē un doties savā sapnī. Draugi nekur nepazudīs, nav nepieciešams sekot "bara instinktam" un atteikties no saviem plāniem, tikai tāpēc, ka pārējie grib darīt ko citu. Vakarā taču tāpat satiksieties - un tad jau katram būs savs stāsts, ko pastāstīt!

Neskraidi visu laiku

Ceļojot ilgāku laiku, vienmēr uzkrāsies nogurums. Tāpēc pats pēdējais ieteikums ir - atpūties. Pavadi kādu dienu vienkārši skatoties "Game of Thrones", zvilnot kaut kur, ēdot čipšus un alu. Nav jāpaspēj apskatīties visa Londona nedēļas laikā, nav jāpaspēj apskatīt visa pasaule mēneša laikā. Protams, iepazīsti tik daudz, cik vari, bet neizveido to kā savu pašmērķi!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.29560804sec.