Kā pasargāt sevi no nepatīkamiem starpgadījumiem eksotiskajās vai sniegoto kalnu zemēs

Līdz ar rudens iestāšanos Latvijā teju katram rodas vēlēšanās pārskatīt vēl neizmantoto atvaļinājuma dienu apjomu, lai dotos uz saulainajām ārvalstīm laiski pagulēt pludmalē vai arī kādā ekstrēmākā un enerģiskākā atpūtā uz sniegotiem kalniem.

Vēl kādam ceļošana ārpus valsts ir regulārs darba pienākums. Katrs galamērķis ietver vietējās kultūras, dabas un apstākļu īpatnības un ieplānotais atpūtas veids – noteiktus riskus, ar ko ieteicams rēķināties. Balstoties uz klientu pieredzi, ceļojumu aģentūras “Latvia Tours” speciālisti sagatavojuši apkopojumu, kas raksturīgs sabiedrībā populāriem galamērķiem un kā iespējams laikus sagatavoties tam, lai nepatīkami pārsteigumi neizjauc ieplānoto atpūtu.

Dārgie medicīnas pakalpojumi Turcijā

Šai atpūtnieku vidū populārajā galamērķī iemīļoti ir tādi aktīvās atpūtas veidi kā daivings, kas dzidrajos ūdeņos ļauj iepazīt zemūdens pasauli, ekstrēms brauciens ar “banāna laivu” vai ūdens motociklu. Tāpat Turcijā plaši pieejami dažādi akvaparki. Šāda aktīvā atpūta dažkārt var rezultēties savainojumos, tādēļ ir vērtīgi apzināties, ka Turcijā ir salīdzinoši augstas medicīnisko pakalpojumu izmaksas. Vienmēr ir labi, ja pa rokai ir pirmās palīdzības līdzekļi – plāksteri, smēres, ko atļauts pārvadāt lidmašīnā, taču drošs palīgs var būt arī ceļojumu apdrošināšana, kas ietver ekstrēmā sporta programmu.

Sniegoto kalnu valstis un aktīvā ziemas atpūta

Noteiktai sabiedrības daļai ziemas sezona ir gaidītākais gada laiks, jo tad var nodoties atpūtai kalnos – slēpot vai izbraukt ar sniega dēli uz nebēdu. Ne velti katrā atpūtas vietā pieejams medicīnas punkts – traumas, īpaši iesācējiem, ir ierasta lieta. Nopietnāki savainojumi ārvalstīs gan var sagādāt nepatīkamus pārsteigumus maciņam, tādēļ liela daļa sniegoto izklaižu cienītāju preventīvi mēdz parūpēties par apdrošināšanu, kas ietver ziemas sporta programmu. Latvijas Apdrošināšanas asociācijas dati liecina, ka visdārgāk negadījumi aktīvās ziemas atpūtas cienītājiem parasti izmaksā Austrijā un Itālijā.

Eksotiskās Karību valstis

Kuba, Meksika – kurš gan negribētu vismaz reizi dzīvē paviesoties šajos eksotiskajos galamērķos. Tomēr, lai ieplānotā atpūta nepārvērstos pārdzīvojumos, ir vērts atcerēties par eksotisko floru un faunu, kas var sagādāt ne vienu vien alerģisku reakciju. Ja atpūtnieks ieplānojis iegādāties apdrošināšanu, ceļojot uz šīm zemēm, ir vērts atsevišķi aprunāties par programmu, kas attiektos uz alerģiskām slimībām / ādas saslimstībām, jo ne visas regulārās ceļojumu apdrošināšanas paketes ietver šāda rakstura medicīnas pakalpojumu segšanu. Arī ēdiens šajās zemēs, visticamāk, būs kuņģim neierasts, un var sagādāt gremošanas trakta problēmas, ko ceļotājiem ar jūtīgāku kuņģi ieteicams ņemt vērā.

Būt vienmēr mundram Taizemē

Taizeme ikgadēji ir iemīļota atpūta vieta un šogad arī ir viens no populārākajiem Jaunā gada galamērķiem. Tā ir austrumu zeme ar savdabīgu kultūru un līdz ar to valstij raksturīgi neierasti ēdieni, kas atsevišķos gadījumos, līdzīgi kā viesojoties Karību valstīs, var sagādāt vēdera sāpes. Tā kā šai zemē ir ne mazums nabadzīgu reģionu,  tūristi dažkārt mēdz sastapties ar zādzību mēģinājumiem. Arī satiksme šai valstī mēdz būt haotiska un, ja pārvietošanās līdzeklis ir, piemēram, īrēts auto vai mopēds/motorollers, ielās ieteicams pārvietoties ļoti uzmanīgi. Šādās situācijās var apdomāt apdrošināšanas iespēju, kas iekļautu transporta vadītāja un pasažieru nelaimes gadījumu apdrošināšanu.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.86096501sec.