9 mīti par budžeta ceļošanu [1]

Ryanair uzvaras gājiens Eiropā, kļūstot par lielāko lidsabiedrību kontinentā pierāda - ceļotāju tradīcijas mainās un cilvēki gatavi ceļot lētāk un vienkāršāk. Tomēr ap budžeta ceļošanu vēl arvien ir dažādi mīti - tas jau beigās tik lēti nemaz nesanāks, dažādas izmaksas utt. Lūk pāris mīti par budžeta ceļošanu, kurus apgāzīsim.

1. Atslēdz savu telefonu starptautiskai izmantošanai

Šādi saka vairums mobilo operatoru - taču ārpus Eiropas viesabonēšana ir ļoti dārga (vēl līdz šim gadam arī Eiropā viesabonēšana bija gana dārga). Ja plāno ceļot budžetā, tad noteikti neslēdz iekšā "roaming", bet gan izmanto bezmaksas Wi-Fi punktus, kas ir pieejami arvien vairāk vietās. Un galu galā - kāda starpība vai zvani caur telefona tīkliem vai caur "facebook"? Tāpat jau pirms ceļojuma lejuplādē telefonā visas kartes savam ceļojumam - un GPS sistēma darbosies arī bez mobilajiem datiem!

2. Mašīnas īre ir lētāka nekā sabiedriskais transports

Šeit īpaši ir uzmanība jāpievērš kurā valstī īrē mašīnu un cik cilvēki dodaties. Ir dažādas akcijas, kuru laikā iespējams mašīnu izīrēt par patiešām zemām cenām, tomēr parasti tas nav lēts prieks. Pirms ceļo, rūpīgi izvērtē visas alternatīvas kas un kā. Tāpat rēķinies ar to, ka, lai rezervētu automašīnu, būs nepieciešama kredītkarte ar salīdzinoši lielu limitu - parasti 1000 eiro, kas tiks rezervēti. No tā var izvairīties, iegādājoties mašīnai pilno apdrošināšanu (kas būs par kādiem 10-15 eiro dārgāk diena).

3. Paliec ārpus pilsētas

Lai arī ierasts, ka pilsētās ir dārgāka dzīvošana, tas pārsvarā attiecas tikai uz metropolēm - un pat to piepilsētās var atrast labus piedāvājumus, ja vien meklē laicīgi. Īpaši uzmanību pievērs AirBnB piedāvājumam!

4. Samaini naudu jau esot Latvijā

Vislabākais veids kā maksāt, esot ārzemēs, ir maksāt ar karti, kurai nav valūtas konvertācijas maksas - jo šādā veidā tu samaksā tieši tik daudz, cik esi parādā - nekādas ķēpāšanās ar naudas maiņu. Atrodoties Eiropā un maksājot ar eiro, nekādas problēmas nebūs - arī ASV ikviens maksā ar karti, bet dodoties uz kādu citu valsti, var sanākt visādi. Ko mēs iesakām - ņemt līdzi eiro, kurus esi izņēmis Latvijā. Tos tad uz vietas varēsi samainīt (vēlams ņem līdzi, piemēram 10x 20 eiro, kurus tad arī vari sadalīt pa dažādām vietām, neturot visu naudu vienā vieā) - vai arī atkal izmantot dažādas kartes, ar kurām, līdz noteiktiem limitiem, ir iespējams naudu izņemt jebkurā vietā pasaulē (piemērs ir Revolut).

5. Rezervē divus mēnešus pirms lidošanas

Lai arī katram uzņēmumam ir sava politika un veidi kā mainīt cenas, parasti lētākās cenas ir pērkot pirmās vietas - garantējot uzņēmumam konkrētu procentu peļņas, kā arī pēdējā brīža piedāvājumus - kad uzņēmumi grib pārdot neizpārdotos pakalpojumus. Rezervējot vidējā termiņā (piemēram, divus mēnešus pirms ceļojuma), cenas būs - vienkārši parastas.

6. Rezevē pēdējā brīdī

Šis visvairāk attiecas uz viesnīcām, jo pēdējā brīža lidojumu cenas (izņemot čarterreisus) teju vienmēr būs dārgākas nekā rezervējot agri - vai vidēji agri. Piemēram, Ryanair pēdejā brīža lidojumi ir pat līdz 5 reizēm dārgāki nekā rezervējot pat nedēļu iepriekš. Skaidrojums tam ir viens - lidsabiedrība paļaujas, ka šīs vietas pirks cilvēki, kam būs nepieciešams nokļūt kaut kur - un kāpēc gan no viņiem nepaņemt vairāk naudas... Tajā pašā laikā viesnīcas saprot - ja neaizpildīs viesnīcu, tad cilvēki paliks kur citur, izmantos AirBnb vai pavisam vienkārši brauks uz citu pilsētu.

7. Ietaupi naudu uz ceļojumu un naktsmītni, bet noteikti paņem kādu apskates tūri

Nekas dzīvē nav bezmaksas - un pat katrā lielajā pilsētā reklamētās bezmaksas apskates tūres beigās uz tavu pusi tiks pasniegta cepure, kurā "sagaidāmais" ziedojums būs 5-20 eiro apmērā. Protams, ja paveicas ar gidu, var arī noziedot, bet tikpat labi varēji "pavazāties" arī tāpat vien pa pilsētu. Ja vēlies ieteikumus vai kādu daļu vēstures faktu, noteikti ieej vietējos tūrisma informācijas centros, parunājies ar tur strādājošajiem. Tāpat ir dažādas interneta vietnes, kur vietējie gatavi "patusēt" ar ārzemniekiem, parādot savu dzimto pilsētu tāpat vien.

Taču, ja dodies uz eksotiskākām valstīm, kur tūrēs ietilpst piedzīvojumi - šeit gan ir pretēji - noteikti izmanto tos, jo pēc pusgada iztērētie 50 vai 100 eiro liksies nieks, atceroties kā dzīvē piedzīvoji kaut ko superīgu.

8. Cenas nav dinamiskas

Cilvēki ir gudri un arī tehnoloģijas ir gudras - ja no vienas IP adreses 10 reizes skatīsies vienu un to pašu pakalpojumu, ir liela iespēja, ka tam cena pieaugs. Ik pa laikam izdzēs datora "cepumus" vai meklē ceļojumus "inkognito" versijā. Īpaši aktīvi cenu "uzskrūvēšanā" ir viesnīcnieki.

9. Ēšana vienmēr ir dārga

Ja izvēlies palikt AirBnb, tad atceries, ka tev ir pieejama arī virtuve (ja vien nav norādīts savādāk)! Izmanto to - un nevis maksā 10 eiro par vienu ēdienreizi trīs reizes dienā, bet gan gatavo un ēd mājās - tā nedēļas ceļojumā ietaupīsi pāri simtam eiro! Īpaši lēti sanāk ēst dārgajās pilsētās iepērkoties, piemēram, Lidl veikalos.  Protams, nepalaid gan garām arī vietējās virtuves burvību - vismaz reizi aizej arī uz restorānu!

COMMENTS

(name)

1 Gaida 12/07/2017 17:30 Pēc pieredzes – eksotiskās valstīs tūres ar piedzīvojumiem par 50 € ir tūristiem domātās vietējo iedzīvotāju apmetnes, kur jums par godu padziedās un padejos. Var būt arī traks brauciens pa krācēm, bez glābšanas riņķa, ķiverēm un peldvestēm. Ja domāju nepareizi – upastāstiet par savu pieredzi.


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27318096sec.