Pieci padomi vairāku pilsētu apceļošanai

Arvien populārāk kļūst ceļojumu laikā nevis paviesoties vienā pilsētā (braukt no Rīgas uz Londonu, piemēram), bet gan apmeklēt vairākas. Tā sakot, pie viena. Nav svarīgi, kādi iemesli tam varētu būt - katram savi, bet kopumā šādi ceļojumi teju vienmēr sanāks lētāki nekā, piemēram, pēc gada lidot atkal - nu jau uz citu pilsētu.

Izdomā vai un kāpēc doties uz vairākām pilsētām!

Pirmais jautājums, ko tiešām nepieciešams sev uzdot, pirms dodies ceļojumā, ir iemesls, kāpēc vēlies doties uz vairākām pilsētām viena atvaļinājuma laikā, nevis tikai uz vienu. Ja nekad neesi devies šādā ceļojumā, tad zini - tā ir iespēja gūt plašāku pieredzi, iepazīt ko vairāk par vienu pilsētu.

Tad jāpajautā sev, vai tas tiešām ir izdarāms. Vai tev ir pietiekami daudz laika, lai izbraukātu no vienas vietas uz otru? Ja nomā mašīnu ceļojuma laikā, jāpievērš uzmanība nobrauktajam kilometru daudzumam. Tāpat atceries, ka ja lido uz vienu lidostu, tev obligāti nav jāatgriežas arī no tās pašas lidostas. Lido uz Londonu no Rīgas un atpakaļ no Mančestras (piemēram). Tikai izpēti lidojumu cenas un pārliecinies cik viss maksā!

Izplāno!

Tas nav nekāds noslēpums, ka ir jautrāk, ja nebrauc viens, bet gan kompānijā. Pirms brauc ceļojumā, veic nelielu izpēti par vietām, kuras vēlies apskatīt. Tad izveido sarakstu, kurā būtu iekļautas apskatāmās vietas un vēlamās aktivitātes - tas noteikti noderēs ceļojuma laikā. Katrs no ceļa biedriem var veidot savu sarakstu, tad sanākt kopā, salīdzināt un izveidot kopīgo plānu no visām idejām.

Pielāgojies!

Esi elastīgs, ja esi atvaļinājumā. Pavadi izvēlētajā vietā tik daudz laika, cik vajadzīgs, jo nav problēmu atstāt kādu apskates objektu uz citu reizi, kad dosies nākamajā ceļojumā. Galvenais ir izbaudīt ceļojumam ieplānoto laiku! Sarunā kādu papildu brīvdienu, ja tas nepieciešams!

Ietaupi!

Ja esi nolēmis apmeklēt vairākas vietas viena ceļojuma laikā, labi apsver savas idejas. Izsverot idejas, jāatrod labākais viesnīcas piedāvājums, kā arī, lai nenonāktu neērtā situācijā, paskaties cik maksā airbnb, hosteļi un sabiedriskais transports. Varbūt redzi kādu atlaidi - piemēram, braukt uz citu pilsētu, nevis uz to, kuru esi jau ieplānojis.

Izbaudi!

Braucot tādā "apvienotā" ceļojumā atceries, ka ietaupi daudz naudas - aviobiļetes uz jauno galamērķi (vismaz vienā virzienā, ja lido Rīga - pilsēta 1 - pilsēta 2 - Rīga). Tāpēc noteikti esi pelnījis kādu laba vietējā vīna glāzi vai ko tādu, ko parasti neatļautos!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.129951sec.