Mērces un marinādes, kas noder maltītei dārzā un piknikiem brīvā dabā

Grilēt var dažāda veida gaļu, zivis, dārzeņus un pat augļus, bet katram no šiem produktiem izteiktu garšu var piešķirt ar dažādām šķidrajām un sausajām marinādēm, kā arī BBQ mērcēm, rosina AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.

Grilētas zivis

Grilētas zivis ir ļoti garšīgas un veselīgas, vasarā viegli pieejamas, bet arī viegli pagatavojamas. Santa Maria BBQ skolas sniegtie padomi vēsta, ka, piemēram, lasis ir ļoti populāra un grilēšanai piemērota zivs. Var izmēģināt makreli, kas būs ar augstāku tauku saturu un stingrāka vai arī jūras velnu un tunci, kas lieliski garšo, pagatavojot uz grila.

Zivis ar zemu tauku saturu, piemēram, mencu ir vieglāk grilēt veselu vai ar visu ādu.

Esiet pacietīgi un sagaidiet perfektu karstumu, pirms liekat zivi uz grila. Tas prasīs aptuveni 20 minūtes.

Pārliecinieties, ka bārbekjū grila tvertne ir tīra, lai samazinātu risku, ka zivs būs pielipusi, kad mēģināsiet to pagriezt. Var nedaudz iesmērēt zivi ar eļļu, lai pasargātu to no pielipšanas grilam.

Noderēs īpaši izstrādāta lāpstiņa, kas atvieglo zivs apgriešanu, to grilējot. Ja grilēsiet zivs fileju ar ādu, tad vispirms grilējiet zivs pusi bez ādas aptuveni 70% no kopējā grilēšanas laika, tad apgrieziet zivi un grilējiet ādas pusi atlikušo laiku.

Ja vēlaties grilēt zivi ar ādu, iegrieziet to, un tā, grilējot, neatrullēsies. Lielākai vai veselai zivij var iegriezt arī zivs gaļas daļas, un tādējādi tā būs gatava ātrāk.

Grilēti dārzeņi

Dārzeņi ir veselīga un garda izvēle, un, ja uzliksiet tos uz grila, tie iegūs vēl bagātīgāku garšu.

Varat grilēt lielāko daļu dārzeņu un to vislabāk darīt uz spēcīgas uguns tieši virs liesmas. Ja grilējat dažādus dārzeņus, sagrieziet tos vienādos gabaliņos un paturiet prātā, ka grilēšanas process notiek ļoti ātri, tāpēc uzmanieties, lai tos neapdedzinātu.

Saknes garšos labāk, ja grilēsiet tās nemizotas. Arī tās var likt tieši uz liesmas un, ja vēlaties, nomizot pirms pasniegšanas.

Šķidrā marināde

Ievietojiet marinējamo gaļu plastmasas maisiņā kopā ar marinādi un pirms grilēšanas vismaz stundu paturiet to ledusskapī. Piemēram, patiešām atsvaidzinoša marināde ar ingveru, citronu un soju grilētā laša vai citas zivs garšu padara īpašu. Pirms grilēšanas uz stundu pārlejiet ar marinādi 600 g laša filejas un marinējiet! Var pasniegt ar amerikāņu BBQ mērci (zivīm ar ingveru un citronu).

Var arī vistas gaļas gabalus ielikt plastikāta maisiņā, pārliet ar šai gaļai paredzētu marinādi un novietot ledusskapī. Pirms gaļas grilēšanas vai cepšanas to marinē vismaz 1 stundu (paciņa marinādes paredzēta 600 g gaļas). Veselu vistu marinē ilgāk.

Sausā marināde

Sausā marināde ir garšvielu maisījums, kuru tieši pirms grilēšanas ierīvē gaļā. To izmanto, lai gaļai ātri piešķirtu bagātīgu garšu un skaistu izskatu. Piemēram, lai ar sauso marinādi marinētu ribiņas, vispirms jānoņem plēve no ribiņu iekšpuses. Garšvielu maisījums pietiek apmēram 1 kg ribiņu. Lieciet tās uz grila karstuma malā (netiešā grilēšana)! Grilējiet aptuveni 150°C temperatūrā 1,5–2 stundas, līdz kauli viegli atdalās.

Amerikāņu BBQ mērce

Amerikāņu BBQ mērču dzimtene vārda tiešā nozīmē ir ASV, kur tās jau sen ir īpaši iecienītas. Šo mērci uzklājiet gaļai vai zivij grilēšanas laikā vai pasniedziet kā piedevu. Piemēram, var izmantot mērci ar maigu ceptu ķiploku garšu, kas lieliski sader ar gaļu, vistas gaļu un dārzeņiem. Jāatzīmē, ka BBQ mērci var gan smērēt uz gaļas grilējot, gan pasniegt kā piedevu.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13892579sec.