Ceļojuma apdrošināšana neizslēdz iespēju pasažierim saņemt kompensāciju no aviokompānijas par reisa kavēšanos vai atcelšanu

Eiropa šobrīd ir viens no reģioniem, kuros bagāžas nozaudēšanas rādītāji ir augstāki nekā vidēji pasaulē un lidojumu kavēšanās katru gadu kļūst aizvien biežāka.

Apzinoties riskus, arī pieprasījums pēc ceļojumu apdrošināšanas pieaug. Lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmuma “Skycop” novērojumi liecina, ka iegādājoties ceļojumu apdrošināšanu, aviopasažieri bieži vien aizmirst, ka aviokompānijām joprojām ir pienākums izmaksāt pasažieriem kompensāciju par reisa kavēšanos vai atcelšanu.

Aptuveni ceturtdaļa Eiropas lidojumu pērn galamērķī nonākuši ar kavēšanos, bet punktualitātes rādītāji pēdējos divos gados ir nokritušies par 4%, liecina Eurocontrol dati. Galvenais cēlonis vairums kavējumu gadījumos ir tieši aviokompāniju darbība un tas ir viens no iemesliem, kādēļ aviopasažieru tiesību regulas ES 264 pārzināšana un izmantošana kļūs aizvien būtiskāka.

“Ceļojot ir neskaitāmas lietas, kas var noiet greizi un vasara ir tas laiks, īpaši, dodoties ilgākos ceļojumos, kad ir būtiski padomāt par savu drošību. Mūsu pieredze liecina, ka ceļotāji bieži vien nav droši par to, kā un vai uz personu attiecas ES 264 regula gadījumā, ja ir iegādāta ceļojuma apdrošināšana. Pareizā atbilde ir tāda, ka ceļojuma apdrošināšana un regula viena otru neizslēdz – apdrošinātais var gan saņemt izmaksu atbilstoši līgumam, gan tam pienākas kompensācija no aviokompānijas,” skaidro “Skycop” izpilddirektors Marjus Stonkus.

Vien aptuveni 40% Eiropas iedzīvotāju ir informēti par iespēju iegūt līdz pat 600EUR lielu kompensāciju gadījumā, ja lidojums kavējies ilgāk par trim stundām, ir ticis atcelts vai pasažieris ir cietis no biļešu virspārdošanas, taču vēl mazāk cilvēku domā par ceļojuma apdrošināšanu. Neraugoties uz augsto risku nozaudēt bagāžu, cilvēki tik un tā ceļo bez apdrošināšanas, piemēram, Lielbritānijā tie ir aptuveni 40% iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 34 gadiem. Saskaņā ar pakalpojumu salīdzināšanas  meklētāja datiem, lielākā daļa mileniāļu uzskata to par lieku, turpretī daļa apstiprina, ka tas ir risks, ko ir gatavi uzņemties.

Būtiski apzināties, ka ceļojumu apdrošināšana var izrādīties īpaši noderīga situācijās, kurās pasažieru tiesības nevar sniegt nepieciešamo atbalstu, piemēram, gadījumos, kad ir nozaudēta bagāža, vai noticis kāds ar veselību saistīts negadījums. Kā liecina aviopārvadājumu kompānijas un IT aģentūras SITA dati, Eiropas pasažieriem ir četras reizes lielākas iespējas, ka to nodotā bagāža nesasniegs galamērķi, nekā tas ir, piemēram, ceļojot Ziemeļamerikā. Neraugoties uz to vai ceļotājs izvēlas, vai neizvēlas ceļojuma apdrošināšanu, ir svarīgi zināt, kādos gadījumos ES regula 264 var palīdzēt kompensēt zaudējumus.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20428109sec.