Ieteikumi kā ceļot introvertiem

Ir ierasts apgalvot, ka ir diva veida cilvēki - introverti un ekstraverti. Lai arī katrai šai pusei ir savi plusi un mīnusi, visticamāk, ka ekstravertiem ceļot ir vieglāk. Uz āru vērstajām personām socializēšanās, runātīgi ceļabiedri un iepriekš neredzētu objektu apskatīšana rada prieku un dod enerģiju, kamēr intravertie cilvēki ir orientēti uz savu iekšējo pasauli un jebkāda veida aktīva pieredze var viņus nogurdināt. Taču tas nebūt nenozīmē, ka introvertiem nevajadzētu ceļot!

Lūk, padomi kā no ceļojuma iegūt vairāk:

Pirms ceļojuma uzsākšanas informē savus ceļabiedrus

Ja ceļojumu ir ieplānots veikt kopā ar citiem cilvēkiem, ir svarīgi viņiem pastāstīt, ka esi intraverta persona un ko tas nozīmē. Proti, lai brauciena laikā nerastos neērtības, pastāsti pārējējiem, ka piedzīvojuma laikā tev var rasties vēlme kādu brīdi arī pabūt vienatnē - ar sevi.

Paņem līdzi austiņas, grāmatu un acu masku

Viens no intraverta cilvēka ļaunākajiem murgiem ir vilcienā, autobusā vai lidmašīnā tikt nosēdinātam blakus personai, kura vēlas iesaistīties sarunās. Ja neesi ieinteresēts uzturēt dialogu, kas, starp citu, reizēm var būt ļoti patīkami un noderīgi, ceļojot transportā lasi grāmatu, klausies austiņās mūziku vai arī uzliec uz sejas acu masku un izgulies, tajā pašā laikā šādi izvairoties no runātīgā ceļa biedra.

Izvēlies sēdvietu, kas atrodas blakus ejai

Intraverti cilvēki, kuriem ilgu laiku jāatrodas kopā ar lielu daudzumu citu cilvēku, kā tas ir,  piemēram, lidmašīnā, bieži vien tādā situācijā var sajusties nekomfortabli. Viņiem nepatīk justies cilvēku un citu objektu ieskautiem, tāpēc ceļojuma laikā intravertiem labāk izvēlēties sēdvietas, kas atrodas blakus ejai, lai justos drošāk.

Rezervē istabu sev vienam pašam

Ja ceļo kopā ar draugiem vai arī dodies noorganizētā ceļojumā, kur tev piedāvā iespēju dzīvot kopā ar istabas biedru, labāk tomēr iztērē vairāk naudas un noīrē istabiņu tikai sev. Ir svarīgi, lai intravertam cilvēkam pēc piedzīvojumu pilnas dienas būtu vieta sev vienam, kur atgriezties.

Gida vietā izmanto ceļojumam paredzētas viedtālruņa aplikācijas

Intravertai personai doties gida noorganizētā tūrē, kad ir jāievēro konkrēts grafiks un jāklausās pārējo grupas biedru sajūsmā par redzētajiem skatiem,  var būt īstas mocības. Tā vietā, lai kopā ar svešu cilvēku grupu dotos izplānotā maršrutā, pirms ceļojuma uzsākšanas ir ieteicams pašam pameklēt, ko konkrētajā valstī vēlies redzēt. Iepazīsties ar pieejamo informāciju, pēc tam, nonākot galamērķī, noīrē mašīnu, ielādē kādu noderīgu aplikāciju vai paņem līdzi drukāto ceļvedi un izpēti vietu, vadoties pats pēc savām vēlmēm un interesēm.

Piedalies fiziskās aktivitātēs

Fiziski pārbaudījumi, piemēram, kalnos kāpšana, sērfošanas mācības vai pat ēst gatavošanas meistarklases ir noderīgas divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, tās ikvienam no mums, tai skaitā arī intravertajiem cilvēkiem, palīdz uz brīdi nedomāt ne par ko un izbaudīt mirkli. Otrkārt, ja cilvēku grupai ir kopīgs mērķis vai aktivitāte, ir vieglāk socializēties.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13074803sec.