Aptauja: Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs ceļo bez apdrošināšanas

Dodoties ārzemju braucienos, būtiski padomāt par savu un ģimenes aizsardzību gadījumos, ja notiek negaidītas ķibeles. Lai gan apdrošinātāju pieredze liecina, ka Latvijas iedzīvotāji ceļo aizvien atbildīgāk, ceļojuma apdrošināšanu, dodoties ārzemju braucienos, iegādājas vien katrs piektais, liecina mobilo sakaru operatora BITE un pētījumu kompānijas “Norstat Latvija” veiktās aptaujas* dati. 

Lielākā daļa jeb 32% aptaujāto norāda, ka neiegādājas ceļojuma apdrošināšanu, jo izmanto EVAK karti, kas nodrošina Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas un Šveices Konfederācijas iedzīvotājiem tiesības saņemt nepieciešamo vai neatliekamo medicīnisko veselības aprūpi tādā pašā apjomā un par to pašu samaksu, kāda tā tiek nodrošināta attiecīgās valsts iedzīvotājiem. Katrs ceturtais uzskata, ka viņam tā nav nepieciešama, jo līdz šim ārzemju braucienu laikā nekas ļauns nav atgadījies. Savukārt katrs piektais ir pārliecināts, ka, viņaprāt, ceļojuma apdrošināšana paredzēta tiem, kuri ārvalstīs nodarbojas ar aktīvo atpūtu. 

“Izmantojot EVAK karti, ir svarīgi ņemt vērā, ka tā darbojas tikai noteiktā teritorijā, līdz ar to, šī karte nederēs ceļotājiem, kas dodas, piemēram, uz Turciju, Taizemi u.c. populāriem galamērķiem visā pasaulē. Pie kam, EVAK karte neparedz finansiālo aizsardzību gadījumos, kad nācies saskarties ar dažādiem riskiem, kas nav saistīti ar veselības aprūpi: apzagšanu, bagāžas noklīšanu, slimnieka pārvešanu uz dzīvesvietas valsti u.c.,” skaidro Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas prezidente Inga Kavaca.

Ceļojumos uz ārzemēm dodas gan pieaugušie, gan ģimenes ar bērniem. Vairākums jeb 66% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju kā būtiskāko risku, kas viņus satrauc šo braucienu laikā, norāda pēkšņas veselības problēmas, piemēram, zobu sāpes, vīrusu infekcijas un alerģijas. Katru otro uztrauc arī ceļojumos gūtas traumas, piemēram, kaulu lūzumi, sastiepumi un izmežģījumi. Savukārt 43% ceļotāju satrauc lieli finansiālie izdevumi, kas var rasties, nokļūstot nelaimē ārvalstīs.  

No ceļojumiem parasti sagaidām labi pavadītu laiku un pozitīvus iespaidus. Īpaši, ja ceļojam kopā ar ģimeni. Taču ceļojumos, tāpat kā dzīvē, var gadīties visādi. Tāpēc uzņēmēja un mamma Sindija Vilde, domājot par savu un ģimenes aizsardzību, veselību un pat dzīvību, iesaka nepaļauties uz veiksmi! 

“Ceļojuma apdrošināšana ir drošības spilvens, kas ļauj izbaudīt braucienu bez raizēm, tāpēc tā kļuvusi par neatņemamu katra manas ģimenes ārzemju brauciena sastāvdaļu. Un, lai par to nekad neaizmirstu, ceļojuma apdrošināšanu iegādājos uz ilgāku laika posmu, kas nav piesaistīta vienam braucienam,” tā Vilde.

Traumas, pēkšņas veselības problēmas, noklīdusi bagāža, garnadži – tās ir tikai dažas no klasiskākajām ķibelēm, kas ceļotājus mēdz piemeklēt ārzemēs,  radot neplānotus, nereti arī visai lielus finansiālos izdevumus. 

“Ceļošana kopā ar ģimeni ir papildu atbildība, tāpēc svarīgi padomāt par visu ģimenes locekļu aizsardzību, gan braucot uz tālākām, eksotiskākām valstīm, gan arī atpūšoties tepat kaimiņvalstīs. Ņemot vērā, ka BITES klientiem patīk ceļot – vismaz reizi gadā ārpus Latvijas dodas katrs otrais, esam ieviesuši nepārtraukto ceļojuma apdrošināšanu no “Compensa”, kuru var pieslēgt ar vienu īsziņu. Tā attiecas uz visiem ģimenes locekļiem, ar kuriem apdrošinātā persona ceļo – vīru, sievu, nepilngadīgiem bērniem, un darbojas visā pasaulē neierobežotam ceļojumu skaitam,” tā BITES Mārketinga direktore Diāna Šmite.

BITES nepārtrauktā ceļojuma apdrošināšana no apdrošināšanas sabiedrības “Compensa Vienna Insurance Group ADB” pieejama no 2018.gada jūnija beigām. Vairāk informācijas: https://www.bite.lv/lv/apdrosinasana.

*Aptauja veikta sadarbībā ar “Norstat Latvija” 2018.gada jūlijā. Tajā piedalījās 507 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12004614sec.